Åben lasagne med kylling, asparges og pesto

Åben lasagne er en anderledes version af den klassiske lasagne. Det er super nemt at lave en åben lasagne. Der skal ikke laves Mornaysauce, og lasagnen skal heller ikke bages. Jeg har til denne lasagne lavet fyld af lidt ristet kylling, grønne asparges, tomater, friske ærter, babyspinat, burrata friskost samt grøn pesto. Den åbne lasagne er lækker og frisk med denne kombination af ingredienser, og den får et pift ekstra friskhed med den revne citronskal på toppen sammen med friske basilikumblade. Jeg har brugt friske lasagneplader, men du kan sagtens anvende tørrede plader, som blot skal koge lidt længere. Den åbne lasagne kan tilberedes som en lækker vegetarret ved at undlade kylling, eller du kan erstatte kylling med fx svampe. Retten kan nydes som en hovedret, men er også, i mindre portioner, velegnet som forret


Ingredienser

Til 2 personer

  • 1 pakke friske lasagneplader *)
  • olivenolie eller anden olie til stegning og pensling
  • ca 200 g kyllingebryst
  • 1 tsk tørret oregano
  • 3 fed hvidløg
  • 8 stk grønne asparges
  • 10 stk cherrytomater
  • 3-4 spsk grøn pesto, gerne basilikumpesto
  • 1 stk burrata frisk ost
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 1 håndfuld bælgede, friske ærter eller optøede fra frost
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ økologisk/ubehandlet citron, saft og revet skal heraf

Topping

  • lidt frisk basilikum
  • revet citronskal
  • evt lidt olivenolie

*) nogle lasagnemærker er i ét langt stykke, som du selv skærer ud, andre er i plader

Sådan gør du

  1. Hvis din lasagneplade er i ét stykke, skærer du 4 stykker på 15-18 cm
  2. Pil og hak hvidløg
  3. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  4. Knæk det nederste hårde af aspargesene, skær hovederne af og skær resten i mindre stykker
  5. Halver tomaterne
  6. Varm lidt olie op på en pande til middelvarme og rist kyllingestrimlerne, til de bliver let brune
  7. Tilsæt hvidløg og tomater, skru ned for varmen og rist videre til kyllingen er gennemstegt, 3-4 minutter
  8. Tilsæt aspargesene, citronsaft, oregano, salt og friskkværnet peber. Vend til slut den grønne pesto i
  9. Kog lasagnepladerne 3-4 minutter i let saltet vand, si vandet fra og skyl pladerne med koldt vand, så de ikke klæber sammen. Bruger du tørrede plader, skal du koge dem efter anvisning på pakken
  10. Anret den åbne lasagne på 2 tallerkener med lag skiftevis af pasta og fyld + ærter og babyspinat. Slut af med et lag fyld og burrata (du kan også komme burrata i ét af de andre lag)
  11. Drys med revet citronskal og friskkværnet peber

Kom evt lidt ekstra pesto på