Abrikosdessert med vaniljecreme

Super lækker og frisk dessert med abrikoser og vaniljecreme. Desserten er super nem at lave. Den er let og luftig, da cremen er lavet af halvt flødeskum og halvt yoghurt. En af mine yndlings yoghurt er Cheasy's vaniljeyoghurt, så den har jeg brugt til cremen. Den smager, efter min mening, super godt og har en tilpas sødme. Men du kan også sagtens bruge en neutral yoghurt tilsat vaniljepasta/-sukker samt lidt sukker. Makroner og Amaretto er fantastisk sammen, men du kan sagtens undlade Amarettoen og smagsoplevelsen er stadig super dejlig

Tip: Desserten kan også laves med æbler, pærer, svesker, nektariner eller ferskner


Ingredienser

Til 4 personer  

  • 300 g friske abrikoser
  • 2-3 tsk sukker
  • 3 tsk Amarettolikør eller anden likør – kan udelades
  • 16 makroner

Vaniljecreme

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl vaniljeyoghurt, jeg bruger den fra Cheasy. Du kan også bruge neutral yoghurt og så røre 2 tsk vaniljepasta/-sukker samt lidt sukker i

Pynt

  • 2 abrikoser
  • evt et par tsk af abrikosmosen

Sådan gør du

  1. Skyl abrikoserne, fjern stenene og skær frugtkødet i mindre stykker. Blend det med en almindelig blender eller stavblender eller kom det i en foodprocessor og kør det til en mos
  2. Smag til med sukker og tilsæt evt Amaretto
  3. Pisk fløden stiv og vend forsigtigt vaniljeyoghurten i
  4. Anret abrikosmosen i glas i lag med knuste makroner og vaniljecreme

Pynt med friske abrikosbåde samt lidt af abrikososen