Æblekompot med ingefær og kardemomme

Når det er efterår, og der er masser af æbler på træerne i haven, er det lækkert fx at lave æblekompot, så man kan gemme æblerne til vinterens desserter. Så det var det, jeg besluttede mig for i dag - æblekompot med ingefær og kardemomme. Jeg brugte noget af det til små lækre dessertpandekager, og resten kom jeg i fryseposer og i fryseren. Prøv også kompotten i min lækre æble tiramisu


Ingredienser

  • 1 kg skrællede æbler uden kernehus
  • 100 g skrællet ingefær
  • 4 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kardemomme


Sådan gør du

  1. Skræl æbler, fjern kernehuse, skær æblerne i små stykker og kom dem i en gryde
  2. Skræl ingefær og riv den ned i gryden
  3. Tilsæt vand, sukker og kardemomme og kog kompotten op, læg låg på og lad den simre ca 15 minutter ved lav varme til æblerne er kogt ud
  4. Når kompotten er færdig, kan du evt komme lidt mere sukker i, hvis du synes. Det er ikke alle æbler, der er lige søde, så det må du vurdere
  5. Lad kompotten køle af og kom den i atamonskoldede glas med låg, eller du kan komme den i små bøtter eller fryseposer og lægge dem i fryseren