Når det er efterår, og der er masser af æbler på træerne i haven, er det lækkert fx at lave æblekompot, så man kan gemme æblerne til vinterens desserter. Så det var det, jeg besluttede mig for i dag - æblekompot med ingefær og kardemomme. Jeg brugte noget af det til små lækre dessertpandekager, og resten kom jeg i fryseposer og i fryseren. Prøv også kompotten i min lækre æble tiramisu
Ingredienser
- 1 kg skrællede æbler uden kernehus
- 100 g skrællet ingefær
- 4 dl vand
- 4 spsk sukker
- 2 tsk stødt kardemomme
Sådan gør du
- Skræl æbler, fjern kernehuse, skær æblerne i små stykker og kom dem i en gryde
- Skræl ingefær og riv den ned i gryden
- Tilsæt vand, sukker og kardemomme og kog kompotten op, læg låg på og lad den simre ca 15 minutter ved lav varme til æblerne er kogt ud
- Når kompotten er færdig, kan du evt komme lidt mere sukker i, hvis du synes. Det er ikke alle æbler, der er lige søde, så det må du vurdere
- Lad kompotten køle af og kom den i atamonskoldede glas med låg, eller du kan komme den i små bøtter eller fryseposer og lægge dem i fryseren