Frugt i salater er én af mine favoritter. Her blev det æbler, da vores Ingrid Marie æbletræ bugner af æbler. Kombinationen af æbler, blomkål og tranebær er, for mig, lidt efterårsagtig. Det er sundt og godt, og citrondressingen giver en frisk og herlig smag.
Ingredienser
Til 4 personer
- 3 æbler
- 300 g blomkål
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 1 lille håndfuld persille
- 1 hjertesalat
Dressing
- revet skal af 1 økologisk/ubehandlet citron
- saft af 2 økologiske/ubehandlede citroner
- 2 spsk flydende honning fx akaciehonning
Sådan gør du
- Rør citronsaft, citronskal og honning sammen i en skål
- Skyld æbler, skær dem i kvarte, fjern kernehuse og skær æblerne i små tern. Vend dem i dressingen
- Lav små minibuketter af blomkålet og kom dem i skålen sammen med de tørrede tranebær
- Hak persilen groft med en kniv og kom det i skålen
- Skyld hjertesalaten og skær det i grove skiver
- Vend det hele sammen og server