Æbletrifli med creme
En herlig æbledessert. Efterår
og lækre danske æbler hører sammen. Har du selv æbler i haven,
eller har mulighed for at få fat i nogle lækre danske æbler, skulle du prøve denne lækre æbletrifli (selvfølgelig kan alle æbler
bruges :-)) Jeg er vild med trifli, og denne æbletrifli har jeg lavet
med en creme af flødeskum og skyr med vanilje, men er du mere til
flødeskum, som i en traditionel trifli, så er det også super lækkert
Prøv også min rabarbertrifli, min solbærtrifli med Amaretto likør, min stikkelsbærtrifli med myntecreme og min kirsebærtrifli
Ingredienser
Til 4 personer
Æblemos
- 700 g æbler
- 25-50 g sukker, afhængigt af hvor søde æblerne er
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
- ½ dl vand
Creme
- 1½ dl piskefløde
- 1½ dl skyr naturel eller græsk yoghurt
- 1 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
Desuden
- 4-5 groft knuste makroner pr glas
Topping
- lidt bær, nødder, chokoladeflager eller revet chokolade
Sådan gør du
Æblemos
- Skræl æblerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker og vand
- Kog det langsomt op og lad æblerne simre ved svag varme ca 15 minutter, til de er kogt til mos. Mos evt ekstra med en gaffel. Lad mosen køle af
Creme
- Pisk fløden til skum og rør flormelis og vaniljesukker i
- Vend skyr/yoghurt i flødeskummet
- Anret triflien i portionsglas eller i en skål – skift mellem lag af æblemos, knuste makroner og creme. Slut med creme
- Top med lidt bær, nødder eller chokolade