Æbletrifli med creme

En herlig æbledessert. Efterår og lækre danske æbler hører sammen. Har du selv æbler i haven, eller har mulighed for at få fat i nogle lækre danske æbler, skulle du prøve denne lækre æbletrifli (selvfølgelig kan alle æbler bruges :-)) Jeg er vild med trifli, og denne æbletrifli har jeg lavet med en creme af flødeskum og skyr med vanilje, men er du mere til flødeskum, som i en traditionel  trifli, så er det også super lækkert 

Prøv også min rabarbertrifli, min solbærtrifli med Amaretto likør, min stikkelsbærtrifli med myntecreme og min kirsebærtrifli


Ingredienser

Til 4 personer

Æblemos

  • 700 g æbler
  • 25-50 g sukker, afhængigt af hvor søde æblerne er
  • 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
  • ½ dl vand

Creme

  • 1½ dl piskefløde
  • 1½ dl skyr naturel eller græsk yoghurt
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Desuden

  • 4-5 groft knuste makroner pr glas

Topping

  • lidt bær, nødder, chokoladeflager eller revet chokolade

Sådan gør du

Æblemos

  1. Skræl æblerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker og vand
  2. Kog det langsomt op og lad æblerne simre ved svag varme ca 15 minutter, til de er kogt til mos. Mos evt ekstra med en gaffel. Lad mosen køle af

Creme

  1. Pisk fløden til skum og rør flormelis og vaniljesukker i
  2. Vend skyr/yoghurt i flødeskummet
  3. Anret triflien i portionsglas eller i en skål – skift mellem lag af æblemos, knuste makroner og creme. Slut med creme
  4. Top med lidt bær, nødder eller chokolade