Æggemuffins med skinke og tomat

Det er herligt, når en frokostret er nem at lave, og det er disse super lækre æggemuffins. Jeg har brugt skinke og tomat, men man kan bruge alt muligt. Spinaten kan skiftes ud med fx rucola, skinken med pølse og tomaten med andre grøntsager. Der skal ikke meget til, så de små muffins er en fantastisk måde at bruge rester på. Server dem sammen med en salat til en nem frokost eller brug dem som en del af en tapasmenu


Ingredienser

Pr muffin bruges

  • lidt babyspinat - jeg bruger den økologiske, der er skyllet og klar til brug
  • ½ tomat - cocktailtomat størrelse
  • lidt skinke
  • 1 oliven uden sten
  • 1 æg
  • et drys oregano
  • lidt salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til pensling af forme

Sådan gør du

  1. Skyl tomater og skær i små tern
  2. Skær skinken i tynde strimler
  3. Skær oliven i skiver
  4. Pisk æg med en gaffel i en skål
  5. Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
  6. Pensl muffinformene med lidt olivenolie og læg ingredienserne i lag i formene. Hæld til sidst det piskede æg over
  7. Bag dine muffins i 15 minutter til ægget har sat sig
  8. Tag forsigtigt dine muffins op men en spiseske og server dem med en frisk og lækker salat


Jeg bruger silicone muffinforme, men alle slags muffinforme kan bruges. Bruger du silikonemuffinsforme, stilles de på en bageplade inden de fyldes. Du kan også bruge papmuffinforme eller papirmuffinforme, som du evt stiller ned i silikoneformene eller i ovnfaste skåle for at holde på formen