Thai agurkesalat

Thai agurkesalat er lækkert tilbehør til mange forskellige thairetter. Agurkesalaten er nem at lave, og den kan sagtens holde sig i køleskabet i en uges tid. Den er sur-sød som en dansk agurkesalat, men er alligevel forskellig, da den er spicy med chili og koriander. Selvom agurkesalaten er spicy, kan man sagtens lave den med den type chili, der passer til ens egne smagsløg og få en super lækker smagsoplevelse. I Thailand er den næsten et must til thai fishcakes, men også til satay, andre grillretter og meget andet er den virkelig lækker - også som alternativ til dansk agurkesalat


Ingredienser

 til 4 personer som tilbehør 

  • 1 agurk
  • 1 mellemstort rødløg
  • 1 frisk rød chili, vælg den styrke og mængde, der passer til dine smagsløg, agurkesalaten er lidt spicy
  • 7 spsk risvinseddike, lagereddike kan bruges hvis ikke du har risvinseddike
  • 3 spsk sukker, gerne rørsukker eller kokossukker - det giver eddiken en lidt lysebrun farve
  • 2½ dl kogt vand
  • saft af 1 limefrugt
  • lidt salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk hakket frisk koriander

Sådan gør du

  1. Skyl agurken, del den på langs og skrab kernerne ud med en teske
  2. Skær agurken i skiver på ca ½ cm
  3. Pil løget, del det i to halvdele og skær det i tynde skiver
  4. Flæk chilien på langs, fjern kernerne og skær den i tynde skiver. Hvis du lader kernerne være, bliver agurkesalaten mere spicy, og du kan skære chilien i ringe i stedet
  5. Kom sukker, risvinseddike, limesaft, salt, friskkværnet peber og chili i en skål og overhæld med kogende vand, sørg for at sukkeret bliver opløst
  6. Smag agurkesalaten til - om der skal mere sukker, mere eddike eller mere salt i - der skal være balance mellem det sure, det søde og det salte
  7. Tilsæt agurkestykker og rødløg
  8. Hvis du har tiden, vinder agurkesalaten ved at trække en times tid, men det er ikke nødvendigt. 
  9. Drys med frisk hakket koriander inden servering