Vi elsker agurker her hos os, så derfor har vi altid mange agurker i drivhuset. Flere end vi kan spise os igennem. Heldigvis kan agurker bruges til mange ting, og jeg laver masser af agurkesalat i løbet af sommeren men også til at gemme til vinteren. Det er nemt, og det er ret dejligt at få sommeren ind som tilbehør til maden om vinteren.
Der er utallige variationsmuligheder, når det gælder de krydderier, du kan putte i agurkesalaten. Den nedenstående version er med chili, men jeg har, med stor succes, lavet agurkesalat med anis, fennikel, nelliker, sennepsfrø, peberkorn og hvidløg i forskellige variationer.. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Vi kan kan godt lide at agurkesalaten er lavet af tykke skiver, så den er sprød og smager meget af agurk, så derfor skærer jeg i skiver på ca. 3 mm. Men alle tykkelser er mulige. Jeg lader heller ikke agurkerne trække i salt inden jeg laver agurkesalaten, da jeg synes, de beholder sprødheden bedre, hvis jeg undlader den proces.
Opskriften her er med tre agurker, så den er nem at gange op med det antal, du ønsker at sylte.
Ingredienser
- 3 agurker, almindelige mellemstørrelse agurker
- ½ kg sukker
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk salt
- chili - vælg den type og mængde, der passer til dine smagsløg. Jeg har her brugt citronchilli, der er middelstærk.
- 5 dl eddike. Jeg har brugt den mørke eddike, men den lyse er fin at anvende, hvis du gerne vil have en hel klar eddike
Sådan gør du
- Skyl agurkerne og skær dem i skiver i den tykkelse, du ønsker og put dem i rengjorte, atamonskyllede glas
- Bland eddike, vand, sukker, salt, peber
og chili i en lille gryde og kog det et par minutter
- Hæld eddiken over agurkerne og luk med tætsluttende låg med det samme.