Amarula tiramisu
Jeg har fået smag for Amarula likør på mine mange rejser i Sydafrika. Og jeg må tilstå, at jeg er vild med den. Likøren laves af frugterne fra Marula-træet, som vokser vildt i bushen i Sydafrika og bliver 10-15 meter højt. Det er kun huntræet der bærer frugt, som ligner gule blommer, når de er modne. Marula-træet gør opmærksom på sig selv ved at udsende en meget intens duft, som fx elefanterne opsnapper, og Marula-træets frugter er en af elefanternes livretter. Og faktisk er den sund. Den indeholder fire gange så meget c-vitamin som en appelsin. Heldigvis er der frugter nok til både elefanterne og til Amarula-likør. Det er nemlig disse Marula-frugter, Amarula-likøren laves af – og nok ikke helt tilfældigt, at elefanten er likørens varemærke.
Til denne dessert har jeg givet den traditionelle italienske tiramisu et sydafrikansk twist ved at bruge Amarula-likør i stedet for den italienske Amaretto, og jeg har tilsat en lille smule revet ingefær. Mascarponecremen i denne version af tiramisu'en er lavet uden æg
Prøv også min Amarula mousse og min rabarber tiramisu
Ingredienser
Til 4-6 personer afhængig af glasstørrelse
Mascarponecreme
- 2½ dl piskefløde
- 250 g mascarpone
- 1 dl flormelis
- 80 ml Amarula likør
- 1 spsk fintrevet ingefær
Desuden
- 2 dl stærk, frisklavet kaffe
- 50 ml Amarula
- 200 g Ladyfingers, Savoiardi kiks - ca 3 stk/glas afhængig af glassets facon
- ca 50 g revet mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk fløden til flødeskum
- I en skål røres mascarpone, flormelis, Amarula og revet ingefær sammen, så det bliver klumpefrit, og flødeskummet vendes forsigtigt heri, gerne med en dejskraber
- Hæld kaffe og 50 ml Amarula i en tallerken eller et fad og dyp Ladyfinger på begge sider heri. Lad dem ikke ligge i kaffen men tag dem op, når de er dyppet, efterhånden som du skal bruge dem
- Anret desserten ved at lægge Ladyfingers i bunden af de glas eller skåle, du vil servere i, dernæst et lag mascarponecreme og drys med revet chokolade. Gentag med et lag Ladyfinger, et lag mascarponecreme og slut af med revet chokolade på toppen
- Stil desserterne i køleskabet til de skal serveres