Ananasgazpacho med agurk
Ananasgazpacho med agurk er super frisk og dejlig sommeragtig. Server den som en iskold forret, og din familie og dine gæster vil elske den. Gazpachoen tager ikke lang tid at lave - husk blot at beregne tid til, at den kan blive dejlig kold
Prøv også min hybengazpacho og vandmelongazpacho
Ingredienser
Til 4 personer som forret
- 500 g ananaskød, vej først når du har fjernet skallen
- ½ agurk
- 1 gul peber
- 3 stilke bladselleri
- ½ tsk hakket grøn eller gul chili *)
- 1 dl ananasjuice **)
- 1-2 dl vand
- salt og friskkværnet peber
Topping
- lidt agurk i små tern
- lidt ananas i små tern
- koriander
- lidt ristet kokosmel
- toppen fra bladselleri, hakket eller hele blade
*) gazpachoen skal ikke være spicy men må gerne have et touch af chili. Så vælg den type chili, der passer dine smagsløg. Men vælg grøn eller gul for farvens skyld
**) kan du ikke finde ren ananasjuice, kan du fx bruge kombinationen af ananas og kokos fra Sunjoy. Jeg fandt den i Meny (se billede nedenfor)
Sådan gør du
- Skær ananas (gem lidt til servering), peberfrugt, bladselleri og ½ agurk i mindre stykker og kom dem i en blender
- Tilsæt ananasjuice og 1 dl vand og blend det hele til en jævn og fin suppe. Tilsæt evt noget af den sidste dl vand
- Smag gazpachoen til med salt og friskkværnet peber og stil den koldt, til den skal serveres
- Skær lidt agurk og lidt ananas i små tern
- Hæld din gazpacho i skåle eller glas og kom ananas- og agurketern i inden servering
- Pynt med lidt ristet kokos, frisk koriander samt lidt af bladene fra bladsellerien