Ananascarpaccio med tequillarejer

En lækker, elegant og meget velsmagende forret med ananascarpaccio og tequillamarinerede rejer. Skær ananasskiverne så tynde som muligt og gerne med et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern men bruger en kniv, skal den være skarp. Vurder selv, hvor meget hakket chili, du vil drysse på inden servering. Ligeledes om du vil bruge chilien med eller uden kerner – med kerner = mere spicy. Ananas carpaccioen er også velegnet på tapasbordet


Ingredienser

Til 4 personer 

Rejer

  • 400 g rejer, fx frosne, kogte Vannamei rejer med haler eller friske rejer med haler
  • 175 ml tequilla
  • 2 tsk salt
  • 175 ml vand

Ananascarpaccio

  • 1 ananas, mellem størrelse
  • 75 ml olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk revet limeskal + 2 spsk friskpresset saft af 1 ubehandlet/økologisk lime
  • 1 spsk tequilla
  • ½ rød peber + ½ gul eller orange peber, eller 1 hel peber af én af farverne
  • 1 spsk finthakket persille, gerne bredbladet

Til servering

  • 1 grøn chili, hakket med eller uden kerner (kernerne gør retten mere spicy)
  • list hakket persille eller brede persilleblade

Sådan gør du

  1. Hvis du bruger frosne rejer, skal de tøes op

  1. Kom rejer, 175 ml tequilla, 2 tsk salt og 175 ml vand i en skål, som dækkes til og stille på køl i 10 minutter
  2. Skræl ananas og skær super tynde skiver fx med et mandolinjern eller en meget skarp kniv og læg skiverne på et serveringsfad. Hæld 1/3 af olivenolien (25 ml) over og drys med 1 tsk salt
  3. I en skål blandes revet lime, limesaften, 1 spsk tequilla samt resten af olivenolien (50 ml), som røres sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Stil til side
  4. Si marinaden fra rejerne over i en gryde, kog det op, kom rejerne i og lad dem koge 20 sekunder. Tag gryden af varmen og lad den stå i 10 minutter
  5. Si derefter rejerne og lad dem køle af
  6. Skyl peberfrugt og skær i meget tynde strimler
  7. Bland rejer, peberstrimler og finthakket persille i en skål sammen med lime-tequillablandingen og fordel det over ananassskiverne

Server ananascarpaccioen som forret eller som del af et tapasbord