Ananaskirsebær kompot

Ananaskirsebær er en delikat og meget dekorativ frugt. Frugten 'gemmer sig' bag en smuk papirtynd skærm, nærmest som pergament. Den er på størrelse med et kirsebær, men smager som en blanding af ananas og passionsfrugt. Bærrene har et meget højt indhold af C-vitamin.

Planten er nem at have med at gøre. Den vokser meget, bliver kraftig og giver mange bær, som man kan høste i september, når 'skærmen' udenom er gylden/lysebrun - den ser nærmest vissen ud.

Alle steder står der, at planten skal vokse i drivhus. Jeg har meget bedre resultat med at lade den vokse i krukker på en læplads i haven og tænker, at en altan også vil være udmærket.

Skær ananaskirsebærrene i halve eller kvarte og kom dem i salaten. Fold skærmen ud og lad kirsebærret sidde og brug dem som pynt på dessert eller kager.

Du kan også lave kompot eller marmelade af frugterne. De modner forskelligt på planten, så du kan have gavn af dem rigtig længe. Selv ind i oktober, har jeg stadig ananaskirsebær. Jeg har to planter, og jeg elsker de små lækre, syrlige bær

Følgende opskrift er på kompot, men koger du den lidt længere, så den bliver lidt tykkere, kan du sagtens hælde den på et atamosskoldet glas og gemme den som marmelade.



Ingredienser

  •  150 g ananaskirsebær, der er taget ud af deres 'skærm'
  • 1 dl syltesukker
  • 1-2 spsk. kokossirup ( Det giver et ekstra eksotisk pift. Jeg bruger Le Sirop de Monin, som jeg køber i Meny. Hvis ikke, du kommer kokossirup i, skal du bruge ½ dl sukker ekstra)
  • ½ dl vand

Sådan gør du

  1. Pil bærrene ud af 'skærmene', halver dem og kom dem i en lille gryde
  2. Kog ananaskirsebærrene i vandet i ca 10 min til de er kogt lidt ud
  3. Tilsæt kokossirup og sukker og kog det igennem i yderligere 5 min. Afkøl og du har den lækreste kompot.