Ananaskirsebær sirup

    Jeg har og har haft vildt mange ananaskirsebær på mine to planter (læs om frugten her). Jeg har lavet kompot, marmelade, brugt bærrene i salater og som pynt, og så har jeg lavet sirup. Der er meget pektin i de små gule bær, hvilket gør at man nemt kan få den ønskede tykkelse på sin sirup. Jeg ville gerne have en ret tyk sirup, så jeg brugte desuden syltesukker, der er pektinholdigt, i stedet for almindeligt sukker. Da jeg, efter indkogningen, havde mere sirup end der kunne være i min 3/4 l flaske, kogte jeg resten lidt mere ind, tilsatte en smule geleringsmiddel og lavede så et glas lækkert gelé


Ingredienser

Jeg fik 3/4 l sirup og et glas gelé (2 dl) ud af portionen

  • ½ kg ananaskirsebær
  • 3/4 l vand
  • 2 dl syltesukker

Sådan gør du

  1. Pil ananaskirsebærrene ud af skallen, kom dem i en gryde med 3/4 l vand, kog op og lad det simre ½ time
  2. Hæld saften gennem en si og derefter gennem et kaffe-eller tefilter eller et klæde
  3. Hæld de siede saft tilbage i gryden, som du har skyllet, og kog det ind til den tykkelse, du ønsker. Du kan tjekke tykkelsen ved at tage en smule sirup op på en tallerken og lade det køle af - sirup bliver tykkere ved afkøling. Hvis du øsker siruppen tykkere, koger du den lidt mere
  4. Hæld siruppen på en atamonskoldet flaske, som lukkes og opbevares køligt

Tip: Jeg havde mere sirup, end der kunne være i en 3/4 l flaske, så jeg kogte resten lidt mere ind og tilsatte lidt geleringsmiddel (efter anvisning på på med geleringsmiddel) og lavede et glas gelé