Ananassalsa

Ananassalsa er ikke meget forskellig fra en klassisk tomatsalsa, men ananassen tilfører salsaen yderligere friskhed med dens sødme og syrlighed. Og frugt og grønt sammen i salater og salsaer er, efter min mening, helt fantastisk. Salsaen her er super som tilbehør til fx laks i filodej, mexicanske quesadillas, kyllinge- eller fisk- og skaldyrsretter. Og til grøntsagstærter eller laksetærter er salsaen fortræffelig sammen med en grøn salat


Ingredienser

til 4 personer som tilbehør 

  • ½ ananas
  • 8-10 cherrytomater, du kan også bruge 3 almindelige store tomater
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1 forårsløg
  • frisk rød chili, vælg mængde og styrke der passer dine smagsløg
  • 1 håndfuld frisk koriander, du kan også bruge persille, hvis du ikke er vild med koriander

Dressing

  • 1/2 dl olie
  • 1 spsk akacie honning eller en blomstersirup, fx agavesirup
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 fed presset hvidløg
  • salt & peber


Sådan gør du

  1. Kom ingredienserne til dressingen i en skål (den skål, du vil bruge til salsaen) og rør dem godt sammen
  2. Skræl ananassen, skær 'stokken' af, skær den i små tern og put dem i skålen til dressingen
  3. Skær tomater og peberfrugt i små tern og put dem i skålen
  4. Snit forårsløg i tynde skiver og put det i skålen
  5. Hak chilien, put den i skålen til de andre ingredienser og vend det hele forsigtigt rundt
  6. Hak koriander/persille og vend det i salsaen