Ananassalsa er ikke meget forskellig fra en klassisk tomatsalsa, men ananassen tilfører salsaen yderligere friskhed med dens sødme og syrlighed. Og frugt og grønt sammen i salater og salsaer er, efter min mening, helt fantastisk. Salsaen her er super som tilbehør til fx laks i filodej, mexicanske quesadillas, kyllinge- eller fisk- og skaldyrsretter. Og til grøntsagstærter eller laksetærter er salsaen fortræffelig sammen med en grøn salat
Ingredienser
til 4 personer som tilbehør
- ½ ananas
- 8-10 cherrytomater, du kan også bruge 3 almindelige store tomater
- 1/2 rød peberfrugt
- 1 forårsløg
- frisk rød chili, vælg mængde og styrke der passer dine smagsløg
- 1 håndfuld frisk koriander, du kan også bruge persille, hvis du ikke er vild med koriander
Dressing
- 1/2 dl olie
- 1 spsk akacie honning eller en blomstersirup, fx agavesirup
- saft af 1 limefrugt
- 1 fed presset hvidløg
- salt & peber
Sådan gør du
- Kom ingredienserne til dressingen i en skål (den skål, du vil bruge til salsaen) og rør dem godt sammen
- Skræl ananassen, skær 'stokken' af, skær den i små tern og put dem i skålen til dressingen
- Skær tomater og peberfrugt i små tern og put dem i skålen
- Snit forårsløg i tynde skiver og put det i skålen
- Hak chilien, put den i skålen til de andre ingredienser og vend det hele forsigtigt rundt
- Hak koriander/persille og vend det i salsaen