En anderledes og super lækker måde at servere røræg på. Jeg har ladet mig inspirere af røræg, jeg har fået i Dubai, hvor ægget var krydret med chili, spidskommen og koriander. Citron-/limesaft gør, at ægget bliver mere luftigt. Rørægget får et sundhedspift ved at blive serveret i squashreder. Squashrederne er lækre som tilbehør til grill, de kan nydes som frokostret med salat til eller som alternativ til 'morgenmads-røræg'
Ingredienser
Til 2 personer som tilbehør, morgenmad eller frokost
- 1 stor squash, grøn eller gul (min var gul)
- lidt olie til stegning
- 4 æg
- 2 spsk vand
- 2 spsk citron- eller limesaft
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt koriander
- 1 -2 tsk chilipasta
- salt og friskkværnet peber
- 1 tomat, hakket
Til servering
- sød chilisauce
- lidt hakket persille
Sådan gør du
- Skyl squash og lav den til strimler/spiraler med en spiralizer
- Varm lidt olie op på en pande og rist squashstrimlerne heri et par minutter. De skal være bløde men stadig sprøde
- Tag halvdelen af strimlerne og snur dem rundt med en gaffel, til du har en 'rede'. Skub dem forsigtigt, så der dannes et 'hul' i midten, hvor der er plads til røræg
- Pisk æggene sammen med vand og citron-/limesaft
- Tilsæt chilipasta, spidskommen, koriander, salt og friskkværnet peber og pisk det hele godt sammen
- Skyl og hak tomaten og rør den i æggemassen
- Varm en pande op til middel-svag varme med 1 tsk olie og hæld æggemassen på
- Bevæg æggemassen langsomt rundt på panden med en dejskraber eller træpalet, indtil den har sat sig men alligevel er 'smuldret'
- Fyld æggemassen i squashrederne, drys dem med lidt hakket persille og server dem med lidt sød chili til, som tilbehør til grill, som frokostret eller morgenmad