Arabisk røræg i squashreder

En anderledes og super lækker måde at servere røræg på. Jeg har ladet mig inspirere af røræg, jeg har fået i Dubai, hvor ægget var krydret med chili, spidskommen og koriander. Citron-/limesaft gør, at ægget bliver mere luftigt. Rørægget får et sundhedspift ved at blive serveret i squashreder. Squashrederne er lækre som tilbehør til grill, de kan nydes som frokostret med salat til eller som alternativ til 'morgenmads-røræg'


Ingredienser

Til 2 personer som tilbehør, morgenmad eller frokost

  • 1 stor squash, grøn eller gul (min var gul)
  • lidt olie til stegning
  • 4 æg
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk citron- eller limesaft
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt koriander
  • 1 -2 tsk chilipasta
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tomat, hakket

Til servering

  • sød chilisauce
  • lidt hakket persille

Sådan gør du

  1. Skyl squash og lav den til strimler/spiraler med en spiralizer
  2. Varm lidt olie op på en pande og rist squashstrimlerne heri et par minutter. De skal være bløde men stadig sprøde
  3. Tag halvdelen af strimlerne og snur dem rundt med en gaffel, til du har en 'rede'. Skub dem forsigtigt, så der dannes et 'hul' i midten, hvor der er plads til røræg
  4. Pisk æggene sammen med vand og citron-/limesaft
  5. Tilsæt chilipasta, spidskommen, koriander, salt og friskkværnet peber og pisk det hele godt sammen
  6. Skyl og hak tomaten og rør den i æggemassen
  7. Varm en pande op til middel-svag varme med 1 tsk olie og hæld æggemassen på
  8. Bevæg æggemassen langsomt rundt på panden med en dejskraber eller træpalet, indtil den har sat sig men alligevel er 'smuldret'
  9. Fyld æggemassen i squashrederne, drys dem med lidt hakket persille og server dem med lidt sød chili til, som tilbehør til grill, som frokostret eller morgenmad