Asiatisk coleslaw
Coleslaw er en herlig form for salat. I denne opskrift har jeg givet min coleslaw et asiatisk twist, både hvad angår sammensætning af grøntsagerne men også med dressingen. Spidskål (eller hvidkål/rødkål) er grøntsager, man ofte får i asien, og det samme gælder peanuts til forskellige retter. Jeg har til denne coleslaw kombineret disse ingredienser og lavet en dressing af typiske thai-ingredienser. Salaten er super nem at lave. Du kan lave den på forhånd og så hælde dressingen over lige inden servering. Jeg topper salaten med hakkede peanuts, sesamfrø, lidt forårsløg og nogle spirer. Server salaten til fx grill, kylling, fisk, forårsruller eller thai fishcakes
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 lille hvidt eller rødt spidskål – du kan også blande, hvis du har en rest af hver
- 2 store gulerødder
- 3 forårsløg
- 1 rød eller gul peber
- 1 håndfuld peanuts
- 1 spsk sesamfrø
Dressing
- ½ dl soyasauce
- saft af en friskpresset lime
- 1 spsk revet ingefær
- 2 fed presset hvidløg
- 1 hakket rød chili med eller uden kerner. Vælg hvad der passer til dine smagsløg
- 1 spsk hakket koriander – kan udelades
- 1 tsk rørsukker eller palmesukker
Topping
- 1 forårsløg, det grønne fintsnittet og det hvide i skrå skiver
- lidt hakkede peanuts
- lidt sesamfrø
- evt nogle spirer, fx ærtespirer, bønnespirer eller andre. Alternativt lidt hakket basilikum, hakket persille eller korianderblade
Sådan gør du
- Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål og stil den til side
- Snit spidskålen fint
- Riv gulerødderne groft
- Skyl og snit forårsløg fint
- Skyl peber og skær den i tynde strimler
- Bland spidskål, gulerødder, peber, forårsløg, peanuts og sesamfrø i en salatskål
- Lige inden servering, hældes dressingen over og salaten drysses/pyntes med toppings