Asiatisk kylling med cashewnødder og grønt

Super nem og lækker asiatisk inspireret kylling med cashewnødder og grønt. Kylling og grøntsager bliver nærmest glaceret af marinaden, og det er vigtigt, at grøntsagerne ikke får for meget. De skal forblive sprøde og lækre. Vælg selv, hvilken chilitype, du vil bruge (chili kan også udelades). Det er individuelt, hvor spicy man har lyst til, at en ret skal blive. Du kan altid drysse lidt hakket chili på toppen, hvis du vil have retten mere spicy



Ingredienser

4 personer

  • 600 g kyllingebryst
  • 3 peberfrugter, rød og grøn, alternativt snackpeber
  • 60 g sukkerærter
  • 3 forårsløg, snittet
  • 4 fed hvidløg
  • 1½ spsk fintrevet ingefær
  • 1 stk chili, jeg bruger en rød thai bird eye chili men vælg efter dine smagsløg til en medium spicy ret
  • 100 g usaltede cashewnødder
  • 2-3 spsk olie til stegning

Marinade

  • 1/2 dl oystersauce
  • 1/2 dl soyasauce
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk brunfarin
  • 1 tsk fiskesauce
  • 1 tsk Maizena eller anden majsstivelse

Topping

  • evt ristede sesamfrø
  • lidt frisk basilikum eller koriander 
  • evt lidt hakket chili, hvis du ønsker retten mere spicy

Til servering

  • ris eller nudler 

Sådan gør du

  1. Kom ingredienserne til marinaden i en skål og rør dem godt sammen, så sukkeret smelter. Stil marinaden til side
  2. Hvis du vil drysse med sesamfrø, ristes de på en tør pande. Stil dem til side
  3. Skyl peberfrugter og skær dem i mundrette tern
  4. Skyl sukkerærter og skær dem i 3-4 stykker på tværs
  5. Skyl forårsløg, snit både det hvide og det grønne 
  6. Pil og riv eller pres hvidløg, riv ingefær og hak chili
  7. Skær kyllingebryst i mundrette tern
  8. Kom hvidløg, ingefær, chili og forårsløg i panden og rist 1 minut
  9. Tilsæt kyllingetern og lad det stege til kyllingen er mør og gennemstegt
  10. Tilsæt peberfrugt, sukkerærter og cashewnødder og rist et par minutter – grøntsagerne må ikke blive bløde men skal forblive sprøde
  11. Vend marinaden i og varm retten igennem et par minutter, så marinaden tykner og sætter sig på kylling og grøntsager
  12. Inden servering drysses retten evt med ristede sesam, basilikum/koriander og evt lidt hakket chili
  13. Server retten med ris eller nudler