Asiatisk nudelret med zucchini og rejer 

Wok-retter er herlige. Det tager som regel ikke lang tid at tilberede en yderst velsmagende og lækker middagsret. Har man ikke en wok, kan retterne sagtens laves i en sauterpande eller almindelig pande. Til denne nudelret har jeg lavet en marinade af typiske asiatiske ingredienser som fx karrypasta, limesaft og soya sammen med rejer og grøntsager. Marinaden passer også fremragende til kylling. Faktisk synes jeg ofte, at de samme marinader går til både fisk, skaldyr og kylling


Ingredienser

til 2 personer 

  • 150 g æggenudler
  • 1 zucchini
  • 100 g edamamebønner, frosne uden bælg
  • 200 g rejer med haler, jeg bruger kogte vannamei rejer

Til marinade

  • 3 fed hvidløg
  • friskpresset saft af 1 limefrugt
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 spsk flydende honning
  • 3 spsk sesamolie, olivenolie kan sagtens bruges 
  • 4 spsk soyasauce

Til servering

  • 1 avocado
  • lidt friskpresset citron- eller limesaft til at dryppe over avocadoen
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 spsk sorte sesamfrø, de hvide sesamfrø kan sagtens bruges, men de sorte er mere festlige
  • 2 spsk usaltede peanuts
  • 8 cherrytomater

Sådan gør du

  1. Tø rejerne op, hvis du bruger frosne
  2. Pil og pres hvidløg og pres limesaften
  3. Rør alle ingredienser til marinaden sammen i en skål, der er stor nok til også at rumme rejerne
  4. Læg rejerne i skålen og bland dem forsigtigt rundt i marinaden
  5. Skyl zucchinien og skær strimler/bånd af den med en kartoffelskræller
  6. Kom edamamebønnerne i en skål og hæld kogende vand over. Hæld bønnerne over i en si, så de kan dryppe af
  7. Skær cherrytomaterne i halve og stil dem til side
  8. Skræl avocadoen, fjern stenen og skær den i små tern. Dryp citron- eller limesaft over og stil den til side
  9. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken og skyl dem med koldt vand, så de ikke klistrer sammen
  10. Opvarm en wok, sauterpande eller anden pande uden fedtstof og rist sesamfrøene. Hæld dem i en skål/op på en tallerken og stil til side
  11. Rist derefter de usaltede peanuts, stadig på tør pande, hæld dem i en skål/op på en tallerken og stil til side
  12. Kom rejer og marinaden på panden og steg det et par minutter ved høj varme. Bland det godt men pas på ikke at ødelægge rejerne
  13. Tilsæt nudler, edamamebønner og zucchinistrimlerne og vend det hele forsigtigt rundt
  14. Inden servering vendes avocadotern og de halve cherrytomater i, og der drysses med frisk koriander, ristede sesamfrø og ristede peanuts