Jeg er vild med de tynde glasnudler (Vermicelli). De er fantastiske i en nudelsalat med masser af grøntsager og evt oksekød eller kylling. Og så en asiatisk dressing over. Til denne nudelsalat brugte jeg hakket oksekød, som jeg stegte i hvidløg og chili og en lille smule soyasauce
Ingredienser
til 4 personer
- 400 g hakket oksekød
- 1 ds bambusskud
- 75 g sukkerærter
- 1 rød peber
- 1 rød chili, vælg den chili, der passer til dine smagsløg - retten er medium spicy
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk kokosolie, anden olie kan sagtens bruges
- 150 g glasnudler, de tynde runde Vermicelli *
Dressing
- 4 spsk østerssauce
- saft af 1 limefrugt
- 1 grøn chili, hakket - alternativt en rød chili
- 1 spsk akaciehonning, anden honning kan sagtens bruges
- 2 spsk hakket koriander incl. stilke
Til servering
- 2 spsk usaltede peanuts
- 1 spsk frisk hakket koriander
* Glasnudler 'svulmer' meget op i vand, så der skal ikke bruges den samme mængde, som man bruger af fx ægnudler. Jeg plejer at overhælde glasnudlerne med kogende vand, skille dem ad med en gaffel og lade dem stå ca 4 minutter (når det er de tynde, runde glasnudler). Hæld dem op i en si og skyl med koldt vand, og så er de perfekte i en salat
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til dressingen og lad den hvile
- Pil og hak hvidløg og skær den røde chili i tynde ringe
- Skyl sukkerærter og skær dem i 3 strimler på langs
- Skyl og skær den røde peber i tynde strimler
- Hvis dine bambusskud er de brede, skærer du dem i 3-4 strimler på langs. Hvis de er i strimler, lader du dem være, som de er
- Varm en wok, sauterpande eller anden pande op med kokosolien og sauter hvidløg og chili
- Tilsæt det hakkede oksekød og rist dette. Tilsæt lidt ad gangen, så det ikke koger i stedet for at stege. Hæld 2 spsk soyasauce i og steg oksekødet, til det er gennemstegt
- Tilsæt rød peber og steg et minut
- Skru ned for varmen og tilsæt bambusskud og sukkerærter og varm igennem ved svag varme, mens du tilbereder nudlerne efter anvisning på pakken
Kom nudler i portionsskåle og anret kød og grøntsager ovenpå. Hæld dressingen over og drys med frisk koriander og peanuts