Asiatiske nudler med kylling og tomater

Uhm. Jeg er vild med nudler. Så her får du lige endnu en super nem og lækker asiatisk inspireret nudelret med kylling og grøntsager. Jeg bruger frosne majs i retten, men er du mere til dåsemajs, er det jo lige så godt. Jeg finder som regel pak choy i min lokale Meny, men kan du ikke finde det  men måske bok choy (som er en mindre udgave), bruger du 2 stk. Kan du ikke finde nogle af delene, kan du bruge kinakål eller romainesalat. Du kan selv regulere, hvor spicy du vil have retten ved at ændre på mængden af Sambal-Oelek i saucen

Prøv også Thainudler med kylling og grønt i soyasauce


Ingredienser

Til 4 personer 

  • ca 400 g nudler, fx ægnudler
  • 400 g kyllingebryst
  • 1 stk pak choi *)
  • 10 cherrytomater
  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld frosne majs - majs fra dåse er fint
  • 1 lille håndfuld basilikum, gerne thaibasilikum, hvis du kan finde det
  • lidt olie til stegning

Sauce

  • ½ dl soyasauce
  • ½ dl østerssauce
  • ½ dl ketjap manis **) eller anden sød soyasauce
  • friskpresset saft af 1 lime
  • 1 spsk olie, fx oliven- eller sesamolie
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 lille solohvidløg eller 3 almindelige fed hvidløg, revet
  • 1 spsk Sambal-Oelek eller anden chilipasta
  • 2 tsk palmesukker eller rørsukker – almindelig sukker kan bruges i stedet

Til servering

  • 1 håndfuld peanuts, gerne saltede
  • noget af det grønne fra forårsløgene
  • evt lidt frisk hakket  basilikum

*) kan du ikke finde pak choy men måske bok choy (som er en mindre udgave), bruger du 2 stk. Kan du ikke finde nogle af delene, kan du bruge kinakål eller romainesalat

Sådan gør du

  1. Rør ingredienserne til sauce sammen i en lille skål
  2. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrere sammen
  3. Skyl pak choy og skær i tynde strimler på tværs
  4. Skyl og hak forårsløg. Gem noget af det grønne til at drysse over inden servering
  5. Skyl tomaterne og halver dem
  6. Varm lidt olivenolie op i en wok eller pande med høj kant og steg kyllingekødet ved høj varme, til det bliver gyldent og er gennemstegt. Tag kødet op på en tallerken
  7. Tilsæt evt lidt mere olie. Skru lidt ned for varmen, tilsæt pak choy og forårsløg rist et par minutter
  8. Tilsæt saucen og vend de stegte kyllingestrimler, de halve cherrytomater samt majs i
  9. Vend til sidst de tilberedte nudler og hakket basilikum i og varm igennem
  10. Inden servering drysses med det grønne fra forårsløgene, som du stillede til side, peanuts samt evt lidt frisk hakket basilikum