Asiatiske rejer med fennikel og broccoli i orangemarinade

 Når jeg har lyst til at lave noget nemt og samtidig lækkert, tænker jeg næsten altid i det asiatiske køkken - således og med denne ret. En let og smagfuld nudelret, der er super nem at lave. Retten består af få ingredienser og en frisk og herlig orangemarinade


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 250 g rejer, kogte vannamei- eller tigerrejer med haler
  • 1 fennikel
  • 1 håndfuld friske ærter
  • ca 150 g ægnudler
  • ca 1/4 broccoli

Marinade

  • 1 appelsin
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 chili
  • 2 spsk olivenolie
  • lidt salt og friskkværnet sort peber

Til servering

  1. 8-10 halverede cherrytomater
  2. en håndfuld dild
  3. 1 håndfuld friske ærter
  4. limebåde

Sådan gør du

  1. Kom rejerne i en si, så de kan dryppe godt af
  2. Pres saften af appelsinen og limen og kom det i en skål
  3. Hak chilien med en kniv og kom det i skålen sammen med de andre ingredienser til marinaden
  4. Skær fennikel i tynde skiver og kom dem i skålen
  5. Lav små buketter af broccoli og kom dem i skålen og vend det hele godt sammen
  6. Tør evt rejerne med køkkenrulle, så de er helt tørre og lynsteg dem på begge sider på en varm pande, der bare lige er gnedet med olivenolie
  7. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
  8. Kom nudlerne i portionsskåle. Anret fennikel og broccoli incl marinaden over. Læg rejerne øverst og pynt med halve cherrytomater. Pluk dild hen over. Server limebåde til