Aubergine bruschette med tomater og basilikum
Jeg ved det godt - Bruschetta er en italiensk antipasto, der består af grillet brød, der gnides med hvidløg og toppes med olivenolie og salt. Men når man nu har en mængde miniauberginer i drivhuset tænkes der kreativt. Og efter min mening, passer aubergine og tomater fantastisk sammen, så det var oplagt at lave aubergine bruschette. Det er nemt og de smager lækkert. Server de små lækre skiver som frokost, som forret, som tilbehør eller som del af en tapasmenu
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør, til frokost, til forret eller som en del af en tapasmenu
- ca 500 g aubergine
- 4 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- ca 150 g tomater
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
- Skyl auberginen og skær den i skiver på 1 cm. Læg disse på en bageplade med bagepapir *)
- Hæld olivenolien i en skål, pres hvidløg heri og blandt det sammen
- Smør aubergineskiverne med hvidløgsolien
- Skær tomaterne i små tern og fordel dem på aubergineskiverne
- Hak basilikum med en kniv og drys det over tomaterne. Gem lidt basilikum til servering
- Drys med salt og friskkværnet peber, dryp en smule olivenolie over og bag dine aubergine bruschette i ovnen i ca 8 minutter til aubergineskiverne er møre
*) Bruger du en stor aubergine, skærer du den i skiver på tværs. Så får du runde bruschette. Bruger du små auberginer, skærer du dem på langs og får derved aflange bruschette