Aubergine dahl med linser og spinat

 Auberginer er super lækre i vegetarretter. De er fyldige og mættende, og de smager virkelig godt. Auberginer er da også hovedingrediensen i denne lækre indisk inspirerede dahl (daal), hvor de er kombineret med linser, der giver ekstra fylde. Kokossaucen dufter og smager af lækre krydderier, ingefær og lime. Retten her er medium spicy, men man kan vælge mere eller mindre chili, alt efter hvor spicy man ønsker sin dahl. Server din dahl med en raita og brød til

Har man lyst til at lave retten ikke-vegetarisk, kan man tilsætte tern af kyllingebryst (ca 500 g til 4 personer) og kun bruge 1 aubergine. Kyllingen tilsættes så når løgene er sauteret.

Som med alle andre karry-retter, skal man ikke være bange for at lave for meget. Retten er fremragende som frokost dagen efter


Ingredienser

Til 4 personer

  • 2 auberginer
  • 3 spsk olie til stegning, gerne kokosolie
  • 1 mellemstort løg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 blomkål, ca 500 g
  • 10 nelliker
  • 8 kardemommekapsler
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chilipulver eller tørret knust chili
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 150 g røde linser
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 lille ds kokosmælk, 165 ml
  • 2 håndfulde babyspinat
  • saft og revet skal fra en økologisk/ubehandlet limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • frisk koriander
  • kokosflager eller ristede mandler

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg
  2. Skræl ingefær og skær det i små tern
  3. Del blomkål i små buketter
  4. Skyl og skær auberginerne i stave
  5. Knus nelliker og kardemommekapsler i en morter - alternativt med bagenden af en kniv (bruger du en kniv, skal du tage skallerne fra kardemommen fra efter at du har fået kornene ud og 'mast' dem)
  6. Riv skallen af limefrugten og pres saften
  7. Varm olivenolie op i en gryde og rist auberginestavene til de får lidt farve. Tag dem op på en tallerken
  8. Kom lidt mere olie i gryden og sauter løg, hvidløg og ingefær til løgene bliver klare
  9. Kom de knuste nelliker og kardemommekapsler i gryden sammen med kanel, gurkemeje og chili og rør det sammen med løgene
  10. Tilsæt linser, hakkede tomater, bouillon og kokosmælk og lad det hele simre 10-15 minutter
  11. Kom auberginerne tilbage i gryden/panden sammen med blomkålsbuketterne og lad retten simre videre i ca 10 minutter, til linserne koger ud og jævner saucen
  12. Inden servering tilsættes limesaft og -skal, og babyspinaten vendes i

Server med en raita samt brød til