Bacon, ingefær og edamame stegte ris

Bacon, ingefær og edamame stegte ris er en skøn og nem ret. Den kan nydes som selvstændig ret, eller den kan serveres sammen med fx ovnbagt laks eller stegt/grillet kylling. Nori tang er den tang, der normalt bruges til sushi, og den købes i plader, som kan skæres i strimler eller firkanter, som du ønsker til retten her. Du kan også købe knust tang til at drysse over. Har du lyst, kan du også finde danske tang produkter. Det japanske supermarked waku waku har en del forskellige tang produkter, også de danske www.wakuwaku.dk 


Ingredienser

Til 4 personer

  • 4 dl ris *)
  • 2 dl edamanebønner, optøede fra frost
  • 1 løg, mellemstort, evt 2 skallotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk revet ingefær
  • 1 pk bacon, 150 g
  • 3 spsk olie til stegning
  • ½ dl chilisauce, vælg sød eller stærk
  • 2 æg
  • 2 tsk fiskesauce eller soyasauce

Til servering (kan udelades eller vælg iblandt dem)

  • nori tang eller anden tang
  • wasabi pasta
  • soyasauce
  • syltet ingefær, fx det der bruges til sushi eller Benishoga ingefær **)

*) har du en rest kogte ris, skal det svare til ca 580 g. Serverer du ris dagen før, du vil lave de stegte ris, kan du koge ekstra

**) du kan finde Benishoga ingefær hos Waku Waku (japansk supermarked) www.wakuwaku.dk og hos Pandasia (asiatisk supermarked) www.pandasia.dk Begge steder er hurtige til at sende

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på pakken (hvis ikke du har en rest)
  2. Tø edamamebønner op ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem stå i 3 minutter. Si vandet fra og lad bønnerne dryppe helt fri for vand
  3. Pil og hak løg og hvidløg
  4. Skræl og riv ingefær
  5. Varm olien op til medium-høj varme i en wok eller en pande med høj kant og steg løg, hvidløg og bacon 4-5 minutter
  6. Tilføj ingefær og steg 1 minut mere
  7. Tilsæt de kogte ris og chilisaucen og steg videre et par minutter indtil risene er dækket med chilisaucen. Sørg for at risene ikke klumper
  8. Tilsæt de optøede edamamebønner
  9. Pisk æggene let sammen med fiskesauce/soyasauce i en skål
  10. Skub risene over til den ene side af wok'en/panden, hæld ægget i og steg et par minutter, hvorefter du 'bryder' omeletten i stykker og vender disse forsigtigt med risene

Server de stegte ris som ed er eller med et eller flere af serveringsforslagene