Bagt kartoffelsalat med frugt og grønt
En lækker og sund sommersalat med bagte kartoffelskiver, frugt og grønt. Salaten er super nem at lave, og den passer virkelig godt til fx grillet kød, fisk eller hvad, du ellers bruger salat til. Du kan tilsætte nogle skiver serrano- eller parmaskinke og på den måde forvandle salaten til en sommerfrokost ret sammen med noget lækkert brød. Jeg laver altid selv min basilikumpesto - det er ret nemt - men du kan sagtens købe en lækker pesto, hvis du foretrækker det
Tip: når du tager kartoffelskiverne ud af ovnen, kan du komme lidt basilikumpesto på dem, så det smelter lidt ind i kartoflerne og så servere resten af pestoen sammen med salaten
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 500 g små kartofler i skiver
- 2 spsk olivenolie
- salt
- et par håndfulde ruccola
- 1 bakke små mozzarellakugler
- ½ agurk
- 2 håndfulde jordbær skåret i skiver
- 2 nektariner
- 1 håndfuld cherrytomater
- basilikumpesto - find opskriften her
- lidt frisk hakket basilikum
Sådan gør du
- Start med at lave basilikumpestoen, hvis ikke du har noget stående i køleskabet
- Varm ovnen op til 200 grader (varmluft)
- Vask kartoflerne (undlad at skrælle dem) og skær dem i tynde skiver
- Hæld olivenolie og salt i en skål og vend kartoflerne heri
- Beklæd en bageplade med bagepapir, fordel kartoflerne herpå i ét lag (sørg for, at de ikke ligge ovenpå hinanden) og bag dem ca 25 minutter til de er blevet gyldne og gerne har fået lidt skorpe i kanterne. Lad kartoflerne køle af og forbered de andre ingrediender imens
- Skær mozzarellakuglerne og cherrytomaterne i halve og jordbærrene i skiver
- Skær nektariner i både eller tern
- Lav strimler af agurken med en kartoffelskræller
- Læg ruccolaen på et fad og fordel de bagte kartoffelskiver, mozzarella, tomater, nektariner og agurkestrimler herpå
- Drys til sidst med lidt hakket basilikum
Server salaten sammen med en skål basilikumpesto, så man selv kan dosere