Bagt laks med butternut græskar og mandelpesto er en virkelig lækker middagsret, hvor du kun skal have ovnen og en blender i gang. Butternut græskar er en fantastisk grøntsag, der kan anvendes i mange forskellige retter som fx butternut suppe, sammenkogte retter, ovnbagt butternut græskar (hasselback butternut), fyldte butternut og meget mere. Her har jeg ovnbagt butternut sammen med laks, super nemt og lækkert. Jeg serverer en frisk salat til, gerne med tomat og/eller bær, da det komplementerer den lidt 'tunge', lidt søde og nøddeatige butternut. Desuden er butternut græskar sundt, da de indeholder mineralen som fx calcium, kalium, fosfor, jern og magnesium samt C-, A- og B-vitamin
Ingredienser
Til 4 personer
- ca 1 kg butternut græskar
- 2 tsk olivenolie
- 1 spsk tørret rosmarin eller friske, hakkede rosmarinblade
- salt
- 4 stk laksesteak, ca 200 g/stk + 1 tsk olivenolie til pensling
Pesto
- 2 dl mandler uden skind
- 1½ dl olivenolie
- 1 stor håndfuld persille
- 2 fed hvidløg, hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
- Skræl græskar, fjern kerner og skær derefter i tern på ca 3 x 3 cm. Vend ternene i en skål med olivenolie, rosmarin og salt
- Beklæd en bradepande med bagepapir, placer græskarternene herpå (gør plads til laksen senere)og bag 12-15 minutter, til de er næsten møre
- Lav imens pestoen ved at blende alle ingredienserne til en jævn pesto, som kommes i en lille skål
- Pensl laksen med 1 tsk olivenolie, læg dem i bradepanden til græskarternene og bag yderligere 10- 12 minutter, til laksen er mør og bagt
- Portionsserver laks og butternut sammen med salat og/eller grønne bønner
Salatforslag (en frisk salat med fx tomater, agurk og/eller bær, da butternut er en lidt 'tung' grøntsag, der bliver lækker sødlig, når den bliver bagt)