Uhm! Lækre, nye, sprøde gulerødder. Fantastiske at spise rå i fx
salater, men også virkelig lækre bagte med hyldeblomstmarinade og
timian. De kan nydes som snacks, i salat eller som tilbehør til fx
grillmad. Gulerødderne er gode både lune og kolde, så i madpakken
med dem, hvis der bliver en rest. Har du ikke lige noget hyldeblomstsaft, så prøv med æblesaft - også fantastisk
Tip: gulerødderne smager også super godt med hakket rosmarin. Er du til chili, så prøv også det
Ingredienser
- 1 bundt nye gulerødder med top
Marinade
- ½ dl hyldeblomstsaft, konsentreret
- saft af ½ citron
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk timian, gerne frisk timian
- lidt salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Vask gulerødderne og klip så meget af toppen af, at der er ca 5 cm tilbage
Rør ingredienserne til marinaden sammen og kom det i en frysepose/plastpose sammen med gulerødderne
Lad gulerødderne marinere i 30 minutter – vend dem lidt rundt under vejs
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft), når der er ca 10 minutter tilbage af marineringstiden
Læg gulerødderne i en lille bradepande eller et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Kom lidt af marinaden i bunden
Bag gulerødderne i ca 30 minutter til de er møre og gyldne
Server gulerødderne lune eller kolde, dryppet med lidt mere af marinaden. Hvis det er hyldeblomsttid, kan du drysse lidt friske hyldeblomster over