Balinesisk kylling i grøn karrypasta
Jeg er ret vild med de nemme og lækre balinesiske retter for tiden. De indeholder masser af grøntsager og minder meget om andre asiatiske retter men er alligevel forskellige herfra – især hvad angår sauce og marinade. Mange af retterne er spicy, men det kan man jo heldigvis selv regulere ved sin brug af mænge chili, chilipasta og karrypasta. Er man uheldig og alligevel har fået retten lavet lidt for spicy, kan man tilsætte lidt sukker. Denne balinesiske ret med kylling i grøn karrypasta er en spicy ret (vurder selv hvad spicy er for dig) med masser af grøntsager i kokosmælk
Ingredienser
Til 4 personer
- 450-500 g kyllingebryst
- 1 porre
- 1 stor gulerod
- 8 stk babymajs
- ca 100 g sukkerærter
- ca 35 g bønnespirer
- 1 dåse kokosmælk, 400 ml
- 2 tsk grøn karrypasta (thai karrypasta) – retten er spicy, så vurder selv, hvor meget der skal til for at den er spicy for dine smagsløg
- 2 chilier – retten er spicy, så vurder selv, hvor meget der skal til for at den er spicy for dine smagsløg. Bruger du også kernerne, bliver retten mere spicy
- 1 stilk citrongræs
- 1 spsk friskpresset limesaft
- ½ spsk soyasauce
- 1 håndfuld frisk, hakket koriander – brug også stilkene
- 2 spsk olie til stegning
Til servering
- jasmin- eller basmati ris
Sådan gør du
- Rens porre og skær den i tynde skiver
- Skræl/skyl gulerod og skær den i tynde stave på ca 4 cm
- Skyl babymajs og sukkerærter og halver dem på langs
- Skær chili i tynde skiver – fjern evt kernerne fra chilierne
- Del citrongræs i 3-4 stykker og bank dem med bagenden af en kniv (så afgiver de nemmere smag)
- Skær kylling i tynde strimler
- I en pande med høj kant eller en gryde ristes karrypastaen i en spsk kokosmælk og 2 spsk olie 1 minut ved høj varme
- Tilsæt kyllingen og lynsteg i 2 minutter
- Tilsæt citrongræs, chili, porreringe og gulerod og lynsteg 1 minut
- Tilsæt resten af kokosmælken og lad det hele simre 3-4 minutter, hvorefter babymajs og sukkerærter tilsættes og simrer med i 2 minutter
- Tilsæt bønnespirer og smag til med friskpresset limesaft og soya – synes du, at retten er blevet lidt for spicy, kan du komme lidt sukker i
- Server retten med ris og drysset med hakket koriander (brug også stilkene)