Balsamicomarineret kylling med tomat-olivensalsa
Kylling bliver ret lækkert, når det marineres og får lov til at trække et stykke tid, så det tager smag af marinaden, for derefter at blive grillet eller stegt på pande eller i ovn. Det er ikke særlig besværligt at marinere et stykke kylling, og det smager langt bedre end kylling, der er stegt med salt og peber. Marineret kyllingebryst passer til virkelig meget. Og er der en rest tilbage, kan den trylles om til en lækker pastasalat med kylling, kommes i en sandwich, et pitabrød eller i tacopandekager. I opskriften her har jeg marineret kyllingebryst i balsamicoeddike sammen med dijonsennep og krydderier. Balsamico er, ligesom frugtsaft og alkohol, med til at gøre kødet super mørt og lækkert. Jeg serverede en tomat-olivensalsa til sammen med friskbagt foccacia. Men al slags lækkert brød og frisk salat smager dejligt til kyllingen
Prøv også Gin og limemarineret kylling med ristede blomkålsris
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst
Marinade til kylling
- 4 spsk olivenolie
- 1 stor tsk dijonsennep
- 3 spsk balsamicoeddike
- 2 fed presset hvidløg
- 1 tsk paprika, stærk eller sød - vælg efter din smag
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret oregano
- ½ tsk salt
- lidt friskkværnet peber
Tomat-olivensalsa
- ca 150 g tomater *) - (se under 'sådan gør du')
- 1 håndfuld oliven, gerne blandede sorte og grønne
- 1 lille rødløg
- 6-8 cornichoner
- 50 g frisk mozzarella
- 1 spsk pinjekerner
- 2 spsk frisk, hakket basilikum
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamicoeddike
- lidt salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Balsamicomarineret kylling
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen
- Kom kyllingestykkerne i en skål eller en plasticpose og hæld marinaden over. Lad kyllingen trække i køleskabet i mindst 1 time, men gerne natten over, eller så lang tid, du har
- Steg kyllingen på grillen, alternativt i ovnen eller på en pande
Tomat-olivensalsa
- *) Afhængig af hvilken type tomater, du bruger - du kan evt blande flere typer og farver
- - store tomater skæres i små tern
- - små cherrytomater skæres i kvarte
- - små ribstomater skæres i halve
- Skær oliven og cornichoner i skiver
- Pil og hak rødløg
- Skær mozzarella i små tern
- Hak basilikum med en kniv
- Bland alle ingredienserne til salsaen sammen i en skål
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salsaen
- Til servering lægges lidt af salsaen over kyllingestykkerne og resten serveres i en skål ved siden af
Server med et stykke lækkert brød til (jeg havde bagt foccacia). Jeg grillede nogle jalapenos (chilier) og serverede til - alternativt tapaspeber