Basilikumpesto

Det er lækkert at lave sin egen pesto. Og det tager næsten ingen tid Jeg elsker basilikum, men bryder mig ikke om ost i pestoer, så derfor laver jeg selv min basilikumpesto til pastaen eller til de nyopgravede kartofler - uden ost (har man lyst, kan man komme 40 g revet mozzarella eller parmesan i denne portion)

Har du masser af basilikum, kan du sagtens lave til fryseren og fryse ned i små portioner. Det er så en god idé at undlade at komme hvidløg og ost i - rør/blend det i, når pestoen er tøet og skal bruges


Ingredienser

Portionen bliver til et lille glas, og det kan holde sig nogle dage i køleskabet

  • 4 håndfulde frisk basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 40 g pinjekerner
  • ½dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber


Sådan gør du

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager farve, rør rundt i dem under vejs
  2. Hvis du ønsker en grov pesto, hakker du alle ingredienser med en kniv. Hvis du ønsker en finere pesto kommer du ingredienserne i en blender
  3. Smag til med salt og friskkværnet peber