Det er lækkert at lave sin egen pesto. Og det tager næsten ingen tid Jeg elsker basilikum, men bryder mig ikke om ost i pestoer, så derfor laver jeg selv min basilikumpesto til pastaen eller til de nyopgravede kartofler - uden ost (har man lyst, kan man komme 40 g revet mozzarella eller parmesan i denne portion)
Har du masser af basilikum, kan du sagtens lave til fryseren og fryse ned i små portioner. Det er så en god idé at undlade at komme hvidløg og ost i - rør/blend det i, når pestoen er tøet og skal bruges
Ingredienser
Portionen bliver til et lille glas, og det kan holde sig nogle dage i køleskabet
- 4 håndfulde frisk basilikum
- 2 fed hvidløg
- 40 g pinjekerner
- ½dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager farve, rør rundt i dem under vejs
- Hvis du ønsker en grov pesto, hakker du alle ingredienser med en kniv. Hvis du ønsker en finere pesto kommer du ingredienserne i en blender
- Smag til med salt og friskkværnet peber