Blåbærdessert med ladyfingers og mascarponecreme
En super nem, frisk, farvestrålende og fantastisk blåbærdessert. Desserten er virkelig sommeragtig med sin lette luftighed, men den kan sagtens laves hele året, da den laves af frosne bær. Den består af blåbærkompot, ladyfingers og mascarponecreme – de samme ladyfingers og den samme italienske friskost, der bruges til at lave den klassiske tiramisu. Desserten kan sagtens laves med andre bær end blåbær - fx jordbær, hindbær eller andre bær
Prøv også min Hindbærdessert med mascarponecreme
Ingredienser
Til 4 personer i glas (vandglasstørrelse)
Blåbærkompot
- 500 g frosne blåbær
- 30 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta
Mascarponecreme
- 100 g mascarpone, italiensk friskost – den samme som man bruger til tiramisu
- 3 dl piskefløde
- 25 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta
Desuden
- 2 ladyfingers pr glas
Pynt
- Friske blåbær. Har du ikke lige det, kan du bruge lidt revet chokolade eller hakkede nødder. Eller fx spiselige blomster
Sådan gør du
Blåbærkompot
- Kom blåbær, sukker og vanilje i en gryde og lad bærrene tø op
- Lad de optøede bær koge op og simre i 20 minutter ved middel varme (mas dem evt med grydeskeen under vejs). Smag evt til med ekstra sukker, hvis du synes. Lad blåbærkompotten køle af
Mascarponecreme
- Rør mascarpone og piskefløde godt sammen, så det ikke klumper. Rør derefter sukker og vanilje i
- Pisk cremen let og luftig – pas på den ikke bliver grynet eller skiller (det går lidt hurtigere, end når man pisker flødeskum)
- Vend 4 spsk af blåbærkompotten i cremen
- Anret desserten i 4 glas. Fordel blåbærkompotten i bunden af glassene (gem ca 1 spsk pr glas). Knus 2 stk ladyfingers over, dernæst en spsk kompot ovenpå de knuste ladyfingers og slut af med et godt lag af mascarponecremen
Pynt med friske blåbær. Har du ikke lige det, kan du bruge lidt revet chokolade eller hakkede nødder. Eller fx spiselige blomster
Tip: har du for meget mascarponecreme, kan det sagtens gemmes 1 dag i køleskabet og evt bruges ovenpå is eller frugt