Blåbær er mit favoritbær. Jeg spiser, stort set hver dag, friske blåbær på min morgenmadsyoghurt. Har jeg ikke lige fået købt blåbær, hvilket sker en sjælden gang, er det godt, at der står blåbærsirup i køleskabet. Det er super at røre op i yoghurten (og det ene udelukker ikke det andet :-)). Til pandekager, for eksempel sammen med is, er blåbærsirup himmelsk og til kager, til ost - denne lækre sirup har et utal af anvendelsesmuligheder
Ingredienser
Til ca 2 dl sirup
- 4 dl blåbærsaft
- 125 g sukker
- 1 stang kanel
Sådan gør du
Kom ingredienserne i en lille gryde. Kog det op og skru derefter ned til lidt under middel varme og lad det simre i ca 30 minutter til det er blevet tykkere og er kogt ind til det halve
Du kan tjekke tykkelsen ved at tage en lille smule op på en kold tallerken og tjekke, hvor flydende den er, når den køler af
Hæld din blåbærsirup på en atamonskoldet flaske eller glas, sæt låg på og stil siruppen i køleskabet. Jeg ved ikke, hvor længe det kan holde sig, men den blåbærsirup, jeg har lige nu, har jeg haft stående i køleskabet i 2 måneder