Blomkål-kumquatssalat

Grøntsager og frugt sammen i en salat er bare så lækkert, både som tilbehør til fisk og kød, eller som en frokostsalat med et stykke brød til. Man får forskellige gode vitaminer og mineraler. Denne salat indeholder blandt andet en del c-vitaminer i de små sjove kumquats, som er en miniature appelsin, man spiser med skallen på. Den er på størrelse med en valnød og har en lidt bitter smag sammen med dens sødme. Hvis ikke man kan finde de små kumquats, kan man skrælle en appelsin og skære bådene i små stykker eller skære appelsinen i skiver og lægge disse over salaten


Ingredienser

  • ca 1/4 icebergsalat
  • ca ½ blomkål
  • 8-10 kumquats
  • 10 sukkerærter
  • 2 spsk granatæblekerner
  • 2 spsk cashewnødder
  • 2 forårsløg
  • ½ rød peber
  • 2 spsk hvid balsamicocreme

Sådan gør du

  • Snit icebergsalaten fint og læg det på et fad
  • Skær blomkål i tynde skiver (noget vil smuldre og noget bliver i skiver). Fordel det over icebergsalaten
  • Skær rød peber i små tern og fordel den over blomkålet
  • Skyl og skær sukkerærter i skiver på ca 1½ cm og fordel disse over salaten
  • Skyl og skær kumquats i skiver og læg dem over salaten, så man kan se den 'lille blomst' i midten af skiven
  • Drys granatæblekerner og cashewnødder hen over salaten
  • Skyl og skær forårsløg i skrå skiver på ca 2½ cm
  • Hæld den hvide balsamicocreme over salaten