Blomkålskarry

Blomkålskarry er nem at lave og er velsmagende som tilbehør til fx grill . Retten kan også spises som vegetarret sammen med fx salat og brød



Ingredienser

til 1 person som vegetarret, til 2-3 personer som tilbehør

  • 1 blomkål
  • 100 g frosne ærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1 spsk hakket ingefær
  • 2 spsk karrypulver - jeg brugte Madraskarry, men vælg den karry, du godt kan lide
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 dl vand
  • evt. en håndfuld rosiner
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  1. Lav buketter ud af blomkålet
  2. Hak hvidløg og ingefær og skær porren i ringe
  3. Rist karryen et par minutter på en tør pande ved middelvarme- rør i den hele tiden, så den ikke sætter sig fast
  4. Tilsæt olivenolie, porre, hvidløg, ingefær og spidskommen og rist til porre og hvidløg er blevet klar
  5. Tilsæt blomkål, der steges med i 5 minutter - det må ikke blive for blødt. Tilsæt evt lidt af vandet, hvis det vil sætte sig fast
  6. Tilsæt resten af vandet lidt ad gangen, så karryen får en cremet konsistens. Rør blomkålen godt rundt, så karrypastaen sætter sig på det.
  7. Rør til sidst de frosne ærter i og varm igennem for svag varme
  8. Har du lyst, passer det fint at røre en håndfuld rosiner i blomkålskarryen

Blomkålskarryen passer godt til grillet kylling eller laksesteaks sammen med en grøn salat