Blomkålskarry er nem at lave og er velsmagende som tilbehør til fx grill . Retten kan også spises som vegetarret sammen med fx salat og brød
Ingredienser
til 1 person som vegetarret, til 2-3 personer som tilbehør
- 1 blomkål
- 100 g frosne ærter
- 2 fed hvidløg
- 1 porre
- 1 spsk hakket ingefær
- 2 spsk karrypulver - jeg brugte Madraskarry, men vælg den karry, du godt kan lide
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 dl vand
- evt. en håndfuld rosiner
- olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Lav buketter ud af blomkålet
- Hak hvidløg og ingefær og skær porren i ringe
- Rist karryen et par minutter på en tør pande ved middelvarme- rør i den hele tiden, så den ikke sætter sig fast
- Tilsæt olivenolie, porre, hvidløg, ingefær og spidskommen og rist til porre og hvidløg er blevet klar
- Tilsæt blomkål, der steges med i 5 minutter - det må ikke blive for blødt. Tilsæt evt lidt af vandet, hvis det vil sætte sig fast
- Tilsæt resten af vandet lidt ad gangen, så karryen får en cremet konsistens. Rør blomkålen godt rundt, så karrypastaen sætter sig på det.
- Rør til sidst de frosne ærter i og varm igennem for svag varme
- Har du lyst, passer det fint at røre en håndfuld rosiner i blomkålskarryen
Blomkålskarryen passer godt til grillet kylling eller laksesteaks sammen med en grøn salat