Blomkålssalat med røget paprika og appelsin

Når vi er i Dubai, nyder vi altid en masse lækre salater. Denne blomkålssalat er ingen undtagelse. Jeg forhørte mig hos kokken angående krydderier, for salaten havde en røget smag, som jeg ikke var helt sikker på, hvor stammede fra. Det var røget paprika. En virkelig dejlig salat, som vi spiste til falafler, men den passer også super godt til grillet kød eller fisk og faktisk også til frikadeller. Er der en rest tilbage, er det en lækker frokostsalat med noget godt brød til

Tip: Tilføj en dåse kikærter og du har et lækkert vegetarmåltid sammen med noget lækkert brød  


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • ca 300 g blomkål
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 kvart tsk kanel
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 appelsiner
  • 1 avocado
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 65 g baby spinat eller ruccola - eller en blanding
  • ½ lille spidskål

Dressing

  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie

Til servering

  • 1 håndfuld rosiner
  • 3-4 dadler, skåret i skiver

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  2. Bland olivenolie, røget paprika, kanel, salt og peber i en skål
  3. Lav små buketter af blomkål, som vendes rundt i krydderiblandingen
  4. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade med bagepapir og bag dem 20 minutter, mens du forbereder resten
  5. Pil appelsinerne og fjern så meget af den hvide hinde, du kan. Skær appelsinerne i halve og skær derefter papirtynde skiver
  6. Skræl avocadoen, skær den i tern og dryp presset citronsaft over
  7. Snit spidskålen fint
  8. Skær dadlerne i skiver
  9. Anret blomkålsbuketter på et fad sammen med babyspinat/ruccola, appelsiner, avacado og spidskål
  10. Drys med rosiner og dadler inden servering