Nogle gode venner ringede og meddelte, at de kom til kaffe om en times tid. Herligt, for vi havde ikke set dem længe. Heldigvis havde jeg en rulle tærtedej i køleskabet og masser af blommer på blommetræet i haven. Og så er en galette hurtig at lave. Du får også lige opskriften på hjemmelavet tærtedej herunder. Jeg nåede også lige at lave en Amarettocreme, som er virkelig god til blommer. Det blev en hyggelig eftermiddag
Ingredienser
Til galetten
- en rulle færdiglavet tærtedej eller hjemmelavet dej til tærtebunden
- 1 æg til pensling
- lidt rørsukker til drys
Hjemmelavet tærtedej
- 150 g hvedemel
- 75 g mandelmel '
- 50 g sukker
- 125 g koldt smør
- 2-3 spsk koldt vand
* Mandelmel kan erstattes af fx havregryn eller andre former for mel. Eller man kan nøjes med at bruge 200 g hvedemel (150 g + 75 g)
Fyld
- mængden af blommer er ikke så vigtig - vurder selv, hvor mange du vil have på. Jeg brugte halve blommer, som jeg fyldte tærten med
- lidt hindbær eller andre bær
Servering - Amarettocreme
- 2 dl græsk yoghurt 2 %
- 2 dl piskefløde
- 2 tsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk Amaretto (italiensk likør), anden likør eller fx sherry kan bruges - eller helt udelades
Sådan gør du
Hvis du laver tærtedejen selv - ellers gå til punkt 4
- Hæld melet i en skål og smuldr smørret heri
- Tilsæt sukker og saml dejen med vandet.
- Dæk dejen til og lad den hvile i køleskabet i ca 30 minutter
- Skyl og halver blommerne og fjern stenene. Skyl hindbærrene
- Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
- Rul den hjemmelavede dej ud eller rul den færdige dej ud af papiret. Placer dejen på en bageplade med bagepapir
- Placer de halve blommer på tærtedejen i det mønster, du ønsker og pynt med lidt hindbær. Blommerne skal ikke lægges helt ud til kanten
- Pisk
ægget med en gaffel og pensl kanten. Fold den derefter op omkring
blommerne og pensl ovenpå kanten. Drys til slut med lidt rørsukker
eller perlesukker
- Bag galetten ca 30 minutter til kanten er smuk og lysebrun
Server galetten med Amarettocremen - vaniljeis kugler eller flødeskum er også lækkert til. Og så pyntede jeg lige med lidt spiselige blomster (appelsin tagetes)