Vi har virkelig mange blommer i år. Jeg plukkede 1 kg af de lækreste gule Reine Claude fra blot én gren. Blommerne blev forvandlet til en herlig marmelade med anis og kanel. At lave marmelade, er en fantastisk måde at 'gemme' blommer på til efterår og vinter - så har man til kager og desserter eller til et stykke lækkert brød eller til ost. Når jeg har mange blommer, laver jeg forskellige smagsvarianter af marmelade. Nogle glas med 'kun' blommesmag, nogle glas med anis og kanel og nogle med Amaretto (italiensk mandellikør). Der er rigtig mange ting, der passer til blommer - fx er det også godt at komme mandelsnitter eller hakkede mandler i marmeladen og/eller rosiner. Jeg bruger ikke særlig meget sukker, når jeg laver blommemarmelade, da blommerne er søde i sig selv. Det afhænger selvfølgelig lidt af, hvilken blommesort, man bruger. Men i hvert fald Reine Claude er rimelig sød. Ligesom med andre ting, er det jo individuelt, hvad man opfatter som sød, så en god idé er at smage sig frem
Ingredienser
- 1 kg gule Reine Claude blommer eller andre blommesorter
- 275 g syltesukker
- 2 tsk stødt kanel
- 5 anisstjerner
Sådan gør du
- Skyl blommerne og fjern stenene ved at skære kødet af
- Kom blommer, sukker, anisstjerner og kanel i en bryde og kog det op. Skru ned for varmen og lad marmeladen simre i ca 30-35 minutter til blommerne er kogt ud og marmeladen har den konsistens, du ønsker. Rør jævnligt i det, så det ikke brænder på. Du kan evt tilsætte en skvat vand
- Fyld marmeladen på rengjorte og Atamonskyllede glas. Hvis ikke du vil bruge Atamon, kan du bruge lidt spiritus. Husk at fiske anisstjernerne op