En super nem og lækker blommedessert, der ingrediensmæssigt minder om en trifli med kompot, creme og makroner. Blommer bliver virkelig lækre, når de bliver kogt til kompot, og alle slags blommer er velegnede. Jeg holder meget af at lave creme af skyr eller yoghurt med lav fedtprocent og så blande det med flødeskum - så bliver cremen dejlig let og ikke for fed
Ingredienser
Med den størrelse glas, jeg brugte, fik jeg 8 glas ud af portionen
Blommekompot
- ½ kg blommer
- ½ tsk vaniljesukker
- 3 spsk almindeligt sukker
- 1 spsk vand
- 16 små makroner (2 pr glas)
- 4 spsk revet mørk chokolade
- 8 tsk Amaretto (italiensk mandellikør) (1 tsk pr glas)
Creme
- 2 dl skyr 0,2 % eller græsk yoghurt 2 %
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 spsk Amaretto
Sådan gør du
- Skyld blommerne, skær kødet af stenene og skær det i mindre stykker
- Kom blommerne i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker og vand, kog det op og lad blommekompotten simre til blommerne er kogt næsten ud (vurder selv, hvor store stykker blommer, du ønsker)
- Mens blommerne køler af, pisker du fløden til flødeskum
- Kom skyr/yoghurt i en skål, rør vaniljesukker i og vend derefter flødeskummet i
- Hæld Amaretto i og vend det forsigtigt sammen
- Riv chokoladen
- Læg letknuste makroner i bunden af glasset og drys med den revne chokolade - gem en smule chokolade til pynt
- Dryp Amaretto over makron og chokolade
- Læg blommekompot over
- Kom cremen i en sprøjtepose eller en frysepose, klip et hul (i fryseposen i det ene hjørne) og sprøjt cremen ovenpå blommekompotten
- Drys evt lidt revet chokolade over