Bøgebladepesto

Jeg er vild med at gå ud i haven, skoven eller andre steder i naturen og finde ting, der kan bruges i madlavningen. Og der findes virkelig mange ting, der er super at bruge. Bøgeblade er én af disse. De små, fine, lysegrønne bøgeblade, der lige er sprunget ud, smager dejligt i salater, og de er virkelig gode at lave dressing og pesto af. Vælg de helt nye blade, der har en let syrlig smag – er du heldig, springer bladene ud på forskellige tidspunkter i løbet af maj måned, så sæsonen er lidt lang – og vælg bladene, hvor de ikke får udstødning fra biler. Pestoen er fantastisk til brød, til salat, til pasta og til grill og fisk

Tip: du kan lave ekstra pesto, da det kan holde sig i køleskabet i nogle dage. Og så kan man faktisk også fryse pesto i små portioner, og det er jo herligt at have til vinteren

Prøv også min bøgebladedressing

Og prøv min bagt torsk med bøgebladepesto



Ingredienser

ca 1½ dl dressing

  • 2 dl friske, nye, lysegrønne bøgeblade
  • 3/4 dl olivenolie
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 2 spsk pinjekerner – du kan også bruge mandler eller fx valnødder
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne i en blender (eller brug en stavblander) og blend dem til en ensartet pesto. Smag til med salt og friskkværnet peber og evt citronsaft