Bresaolasalat med emmenthaler og chilimarinerede hvidløg

En super nem og fantastisk salat med masser al lækre ingredienser. Første gang, jeg lavede salaten, døbte min søn den 'sommersalat', hvilket egentlig er misvisende, for den er ikke speciel sommeragtig. Ud over, at den er super nem at lave og ret lækker at nyde som frokost en varm sommerdag, og så måske pga de italienske ingredienser. Det kom jeg i tanke om forleden, da vi havde 30 grader, så salaten fik en renæssance  


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 50 g bresaola
  • et par håndfulde salat - jeg brugte rød krølsalat og feldsalat, men al slags salat kan bruges
  • ca 100 g emmenthaler
  • chilimarinerede hvidløg svarende til 1 håndfuld, jeg bruger som regel de glas, man kan købe i Netto
  • 50 g soltørrede tomater, dem uden olie
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 2 forårsløg
  • evt et par bælgede ærter, hvis det er sæson - eller kan frosne, optøede bruges

Dressing

  • 2-3 spsk af den chiliolie, hvidløgene er marineret i

Sådan gør du

  1. Skyl salaten og pluk den i grove stykker, feldsalaten forbliver som den er, og læg den i et fad
  2. Fordel de chilimarinerede hvidløg hen over
  3. Skær de soltørrede tomater i tern og/eller strimler og fordel dem over salaten
  4. Skær bresaolaen i strimler og læg dem over salaten
  5. Skær emmenthaler i tern på ca 1 x 1 cm og fordel dem over salaten
  6. Dryp chiliolien over salaten og drys med pinjekerner, sorte oliven og evt ærter
  7. Skær forårsløg i tynde skiver og drys dem over til sidst

Server med lækkert brød til