Broccoli er sundt, smager fantastisk og er super godt i salater. Til denne broccolisalat tog jeg udgangspunkt i min citrondressing (se den her) og brugte den sammen med broccoli, vindruer, forårsløg og pinjekerner. Salaten passer perfekt som tilbehør til mange retter - jeg er især vild med den til fisk
Ingredienser
Til 2 personer som tilbehør
- 1 broccoli
- 2 forårsløg
- 15 stk grønne vindruer
- 2 spsk pinjekerner
Dressing
- 2 dl græsk yoghurt, fx 2%. Skyr eller 10% græsk yoghurt kan bruges
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 håndfuld mynteblade
- 2 spsk citronsaft (svarer ca til saften af ½ citron) samt revet skal fra ½ økologisk/ubehandlet citron
- 2 tsk citronsirup eller flydende honning fx akaciehonning
- lidt salt og friskkværner peber
Sådan gør du
- Lav små buketter af broccolien, kom dem i en skål med lidt vand og giv dem 1 minut i microovnen. De må endelig ikke få for meget - de skal have 'bid'. Alternativt kan du koge dem i en gryde med lidt vand
- Lad broccolien dryppe af i en si, mens du laver resten
- Skyl og skær forårsløg i tynde skiver
- Skyl vindruer og del dem på langs. Hvis du har druer med kerner i, skal disse fjernes
- Kom yoghurten i en skål, rør det med citronsirup/flydende honning og pres hvidløg heri
- Riv skallen af citronen og pres saften. Tilsæt begge dele til yoghurten
- Hak mynte med en kniv, kom det i skålen sammen med pinjekernerne og rør det hele godt sammen
- Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt broccolien, som vendes i dressingen