Broccolisalat med gulerødder og grapefrugt

Jeg hører ofte, at broccoli er kedeligt. Men det er ikke korrekt, det er faktisk lækkert i salater. Og så er det jo også sundt. Så jeg har sat mig for at komponere nogle lækre salater med broccoli. Salaten her består udelukkende af 'almindelige' ting, der findes i supermarkedets grøntafdeling hele året. Jeg bruger den til grill eller til fisk - salaten kan varmt anbefales til laks og til tundeller. Se opskriften på mine tundeller her


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 250 g broccoli
  • 4 gulerødder
  • 65 g salat, evt blandet salat eller babyspinat
  • 1 avocado
  • 1 pink grapefrugt, en gul kan sagtens bruges, men den røde giver mere farve til salaten
  • 3 store spsk granatæblekerner

Topping

  • 1 stor håndfuld cashewnødder, gerne saltede
  • 2 tsk sesamfrø
  • 2 spsk hakket persille

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk flydende honning eller sirup
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 spsk friskpresset limesaft, citronsaft kan også bruges
  • lidt salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Skyl broccolien og lav buketter. Hæld kogende vand over den, lad den stå 1 minut, hæld vandet fra, skyl den i kold vand og lad den dryppe af
  2. Skyl eller skræl gulerødderne og lav lange bånd af dem med en kartoffelskræller
  3. Skær grapefrugten i to halve. Lav skiver af den ene halvdel. Pil den anden halvdel og skær den i tern
  4. Del avocadoen i to halve og skræl den. Lav strimler af den ene halvdel og skær den anden halvdel i tern
  5. Anret salaten i en skål eller på et fad og fordel broccolien hen over sammen med gulerodsbånd, avocado, grapefrugttern og granatæblekerner
  6. Bland ingredienserne til dressingen i en skål og hæld den over salaten inden serveringen og drys derefter med cashewnødder, sesamfrø og hakket persille