Brombærsyltetøj

Brombær vokser vild mange steder i naturen, i skove og krat. Bærret består af mange små næsten sorte stenfrugter, der er meget saftige og fulde af dejlig smag. Bærrene indeholder masser af vitaminer og har et højt indhold af kostfibre. Til gengæld indeholder de ikke meget pektin, som fx ribs gør, så brombærsyltetøj bliver tyndt. Hvis man vil have tykkere syltetøj, end brombær naturligt giver, kan man bruge syltesukker i stedet for almindeligt sukker, da det indeholder pektin. Eller man kan tilsætte melatin. Brombær er meget saftige, så det er ikke nødvendigt at tilsætte vand, når man koger syltetøj eller marmelade. Samtidig er bærrene ret skrøbelige, så man skal være forsigtig, når man har været en tur i brombærkrattet og transporterer bærrene hjem. De bliver nemt maste. Så saml dem ikke i en pose men i stedet i en kurv. Man behøver ikke komme rom i det færdige syltetøj, men det giver et ekstra pift for voksne


Ingredienser

  • 500 g brombær
  • 300 g syltesukker
  • 1 spsk god rom - kan udelades
  • evt melatin


Sådan gør du

  1. Skyl bærrene meget forsigtigt, så de ikke brister og kom dem i en gryde
  2. Drys sukkeret over og ved bærrene i det. Lad bærrene trække i sukkeret ca ½ time, så de afgiver saft. Så er det ikke nødvendigt at komme vand i
  3. Kog bærrene langsomt op og lad syltetøjet simre ved svag varme til det er kogt en smule ind. Hvis man vil have hele bær/stykker af bær i sit syltetøj, skal det kun koge 5 minutter - bærrene koger ud, hvis det koger længere. Vil man have syltetøjet tykkere, kan man tilsætte melatin efter anvisning på posen
  4. Når syltetøjet har den ønskede konsistens, tilsættes evt rom
  5. Hæld syltetøjet på rengjorte og evt Atamonskoldede glas