Jeg laver somme tider bulgursalat som tilbehør til en middagsret eller jeg laver den som frokostret, serveret i pitabrød som her - salaten er den samme. Man kan lave ekstra, og så har man til både og. Når jeg serverer salaten i pitabrød, bruger jeg oftest de store, græske fra Netto. Skærer dem midt over, smører dem med en smule olivenolie og griller dem i ovnen. Man kan gøre det samme med de almindelige små pitabrød og så nøjes med at skære toppen af. Man kan også riste dem på en brødrister, hvis man synes bedre om det
Bulgur stammer oprindelig fra mellemøsten og er knækkede hvedekerner, som først er blevet kogt og derefter tørret. Bulgur er velegnet i mange retter, i salater, i brød og som erstatning for ris, da det passer godt sammen med grøntsager, frugt og stort set alle krydderier og urter
Ingredienser
- 3 store eller6 almindelige små pitabrød
- 2 dl bulgur
- 150 g blomkål
- 2 forårsløg
- ½ rød peberfrugt
- 1 æble
- 100 g cantaloupe melon, anden melon kan bruges - jeg valgte cantaloupe pga den orange farve
- 75 g nødder eller mandler
- 30 g pinjekerner
- 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld frisk basilikum
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk akaciehonning, anden honning kan bruges
- 2 spsk kryddereddike
- 1 spsk dijon sennep
- 1 spsk saft fra en citron
- 2 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog bulguren efter anvisning på pakken og lad den køle af
- Pres hvidløg ned i en skål og bland resten af ingredienserne til dressingen i skålen. Brug den skål, du vil lave salaten i
- Hak blomkål fint og put det i skålen
- Snit forårsløg, skær den røde peber, æblet og melon i små tern og put i skålen
- Put den afkølede bulgur i skålen og bland det hele godt
- Rist mandler/nødder og pinjekerner på en tør pande til de får lidt farve og vend dem derefter i salaten
- Hak mynte, basilikum og persille med en kniv og vend det i salaten
Server bulgursalaten i grillede eller ristede pitabrød og læg lidt grønt, fx agurk og gulerod, ved