Butternutsalat med koldrøget laks, grønkål og tranebær

Super nem, super sund og rigtig lækker middagsret med butternutsalat og koldrøget laks. Jeg er ret vild med min butternutsalat, så jeg lavede en portion af den og serverede den sammen med skiver af koldrøget laks. En rigtig efterårs fredags hygge middag, som er super nem at lave. Jeg havde nogle bagekartofler, som skulle bruges, så derfor skar jeg dem i tynde skiver og bagte dem, da jeg alligevel skulle have ovnen tændt for butternut ternene (to ting på én gang i ovnen - det sparer strøm -:)). Kartoflerne dryppede jeg med grøn pesto. Havde jeg ikke haft kartoflerne, ville jeg have serveret retten sammen med brød, fx foccaccia


Ingredienser

Til 2 personer 

  • ca 200 g koldrøget laks i tynde skiver *)
  • 200 g butternut
  • 30 g hakket grønkål
  • 30 g syltede rødløg 
  • 30 g tørrede tranebær + lidt til servering
  • olivenolie til pensling

Dressing

  • 4 spsk græsk yoghurt, 2 %
  • 2 tsk dijonsennep
  • 4 spsk hvid balsamicoeddike eller anden salateddike
  • salt og friskkværner peber

Til servering

  • Lidt salat eller spinat


*) Jeg køber et stykke laks og skærer det selv i skiver, men du kan også købe laksen i skiver. Jeg laver skiverne lidt tykkere end laks købt i skiver, når jeg bruger det som middagsret


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Skræl butternut græskar og skær i små firkanter, ca 1 x 1 cm. Læg firkanterne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Bag butternut stykkerne 15-20 minutter til de er møre. Lad dem køle af
  3. Hvis ikke, du har købt grønkål, der er skyllet og hakket, skal det gøres
  4. Skær de syltede løg i små stykker
  5. Bland ingredienserne til dressingen i en skål og kom butternut, grønkål, syltede løg og tranebær i og rør det godt sammen. Gem lidt dressing til servering
  6. Skær laksen i tynde skiver
  7. Læg lidt salat/spinat på tallerkener og anret salaten ovenpå. Anret laksen på salaten og dryp med lidt dressing og drys med nogle tranebær