Caesarsalat a la coleslaw

En virkelig nem og herlig Caesarsalat, eller er det nærmere en coleslaw? Det er egentlig begge dele, og min hensigt var da også at prøve at mixe de to. Og det kom der en super salat ud af. Jeg brugte rød spidskål, savoy kål, gulerødder og forårsløg sammen med brødcroutoner og bacon og så en Caesarsalat dressing uden ansjoser og ost. Jeg kom blødkogte æg på toppen, da jeg brugte salaten som frokostsalat. Jeg bruger også salaten som tilbehør til fx ovnbagt laks, og så undlader jeg æggene


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør

  • 3-4 spsk olivenolie eller anden olie til stegning af brødcroutoner
  • ca 150 g daggammelt brød, skåret i tern
  • 4 skiver bacon
  • 8 dl blandet kål, fintsnittet (jeg brugte rød spidskål og savoy)*)
  • 1 stor, revet gulerod
  • 3-4 forårsløg, fintsnittet

Dressing

  • friskpresset saft af 1 citron
  • 1 stor tsk dijonsennep
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk Worcestershire sauce
  • 2 dl chilimayo **)

Til servering

  • 4 blødkogte æg
  • 1 spsk hakket purløg

*) du kan erstatte lidt af kålen med en fintsnittet salat, fx hjertesalat/Romainesalat. Og du kan bruge hvid spidskål i stedet for rød

**) Jeg bruger Flying Goose Sriracha Spicy Mayo, men du kan også blande en chilisauce med mayonnaise eller bruge ren mayonnaise

Sådan gør du

  1. Varm olien op i en pande til medium varme, tilsæt brødternene og rist dem til de er blevet gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke fedtsugende papir eller køkkenrulle, og lad dem køle af
  2. Kom bacon i panden og rist det sprødt. Læg også det på et stykke fedtsugende papir, lad det køle af og knæk det i små stykker
  3. Kog æggene til blødkogte æg (ca 5-6 minutter) og køl dem af
  4. Bland ingredienserne til dressingen i en skål
  5. Snit kål meget fint og riv guleroden groft og kom det hele i en skål
  6. Skyl og snit forårsløg fint, kom det i skålen, og vend det hele sammen med halvdelen af dressingen
  7. Top salaten med brødcroutoner, det ristede bacon (gem lidt til at drysse over inden servering) og hakket purløg
  8. Halver æggene og læg dem på salaten til sidst
  9. Server salaten med resten af dressingen i en lille skål ved siden af