Caesarsalat med majs og grøn hummus

Jeg er vild med Caesarsalat, og her har jeg givet den klassiske version et twist. Kylling, bacon, salat og brødcroutoner er det, jeg især er vild med i Caesarsalat. Disse ingredienser har her fået følgeskab af avocado, cherrytomater og majs. I stedet for den traditionelle Caesardressing, har jeg lavet en grøn hummusdressing, hvor hovedingrediensen er hvide bønner og urter (kikærter kan være et alternativ). Jeg har bagt kylling, bacon og brødcroutoner i ovnen – det sparer opvask, og har du en varmluftovn, kan det hele bage på én gang (i almindelig ovn må det splittes op på to gange). Og kyllingen bliver lækker crispy, hvis du bager den i ovnen. Når jeg serverer Caesarsalat, serverer jeg det i portionsskåle, så derfor skærer jeg kyllingebrystet i mundrette strimler, så man kan spise det med en gaffel, uden også at skulle bruge en kniv. Sådan kan jeg bedst lide det, men smag og behag er jo forskelligt -:). Salaten kan nydes som et aftensmåltid, da den er fyldig og mættende eller som en frokostret

Prøv også min Caesarsalat med porcherede æg og grissini


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 2-3 skiver daggammelt brød
  • 600 g kyllingebryst
  • 150 g bacon i skiver
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 majskolbe, alternativt en lille dåse majs eller en håndfuld optøede, frosne majs
  • 1 avocado
  • 200 g cherrytomater, halverede
  • 2 stk hjertesalat

Grøn hummus dressing

  • 1 dåse hvide bønner, 400 g
  • 1 stor håndfuld blandede urter, fx persille, purløg, basilikum, oregano
  • 3/4 dl olivenolie
  • friskpresset saft af en citron
  • salt og friskkværnet peber til at smage til med

Til servering

  • lidt flager af parmesan, alternativ Prima Donna eller lignende
  • lidt urter, brug dem du brugte i hummus'en
  • lidt olivenolie

Sådan gør du

Grøn hummus dressing

  1. Hæld væden fra bønnerne og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af
  2. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender eller foodprocessor og kør dem til en jævn pasta

Salaten

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Beklæd 2 bageplader med bagepapir
  3. Hæld 2 spsk olivenolie i en skål, skær brødet i passende firkanter, vend dem i olien og hæld dem ud, i ét lag, på den ene bageplade og bag dem, til de bliver sprøde, ca 10 minutter
  4. Hæld de resterende 2 spsk olie i en anden skål, skær kyllingebryst i strimler, vend dem i olien, hæld dem ud på den anden bageplade i ét lag. Læg baconskiverne på bagepladen sammen med kyllingen og bag det til bacon er sprødt og kyllingen er gennembagt har taget farve – det må gerne blive lidt crispy *)
  5. Tag bladene af majskolben, læg den i et ovnfast fad med en lille smule vand og dæk den med film. Giv den 2½-3 minutter i mikroovn for fuld effekt. Når den er kølet lidt, kan du skære majsene af i flager med en skarp kniv (frosne majs skal optøs og dåsemajs skal drænes)
  6. Skræl og udsten avocadoen og skær den i tern eller skiver
  7. Skyl og halver cherrytomaterne
  8. Skyl og riv hjertesalat i grove stykker
  9. Fordel halvdelen af hummus dressingen ud over et fad eller i bunden af portionsskåle og fordel hjertesalaten hen over
  10. Anret kylling, avocado, tomater og majs på salaten
  11. Knæk bacon i mindre stykker og strø disse og brødternene over
  12. Top med flager af parmesan eller Prima Donna og lidt urter og dryp med lidt olivenolie

Server caesarsalaten med resten af den grønne hummus dressing ved siden af

*) Har du en varmluftovn, kan du sætte begge bageplader i ovnen på én gang men være opmærksom på, at brødternene skal ud af ovnen først. I almindelig ovn sætter du brødternene ind, mens du ordner kylling og bacon