Caponata di melanzane - siciliansk auberginesalat
Siciliansk Caponata di melanzane er en super skøn salat, der stammer fra Sicilien. Salaten består af aubergine, tomater, løg, pinjekerner, rosiner og meget mere. Salaten er nem at lave og har masser af smag fra alle grøntsagerne. Caponata di melanzane er en antipasto og er derfor oplagt at servere som en forret, men den kan også serveres som en lækker vegetarret med brød, mozzarella og/eller pasta til. Som tilbehør egner den sig ligeledes fantastisk - jeg har fx, med stor succes, serveret den til Snackpeber med oksekødfyld. Rundt om i Italien findes der mange variationer af salaten, som kan serveres både lun og kold - den egner sig fantastisk til begge dele. Så gem endelig resten, hvis der er en rest :-). Du får min version af Siciliansk Caponata di melanzane her nedenfor
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør
- 2 auberginer
- 1 squash
- 2 mellemstore rødløg
- 1 fennikel
- 4 store tomater
Pensling
- 4 spsk balsamicoeddike, gerne hvid
- 4 spsk olivenolie
- 4 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 1 håndfuld frisk hakket basilikum
- ca 60 g pinjekerner
- ca 60 g rosiner
- 1 stor håndfuld oliven
- 2 spsk kapers
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Skyl og skær auberginer og squash i 1½ cm tykke skiver og halver disse
- Skyl tomaterne, halver dem på midten og skær hver halvdel i kvarte
- Skyl fennikel og skær den i brede både
- Pil rødløgene og skær dem i kvarte
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel grøntsagerne herpå
- Pres hvidløg i en lille skål, rør ingredienserne til penslingen sammen, pensl grøntsagerne og drys med salt og friskkværnet peber
- Bag grøntsagerne i ovnen i ca 45 minutter
- Imens grøntsagerne bager, rister du pinjekernerne på en tør pande til de tager farve samt hakker basilikummen med en kniv
- Når grøntsagerne er færdigbagte, lader du dem køle af nogle minutter, hvis du vil have lun salat, eller du lader dem køle helt af, hvis du vil have kold salat (salaten egner sig til begge dele)
- Anret grøntsagerne i en skål eller et fad, hæld evt lidt olivenolie over og top med pinjekerner, oliven, kapers samt drys med hakket basilikum