Cheesecake galette med bagte blommer

En kombination af cheesecake og bagte blommer- 'what's no to like'. Jeg er vild med cheesecake og kan spise blommer dagen lang i sæsonen. Så derfor skulle disse to ting kombineres, og det blev i en galette. Jeg brugte færdiglavet butterdej og lavede en lækker ostecreme med mascarpone. Blommerne bagte jeg med vaniljesukker og kanel. Alle slags blommer kan bruges, nogle er mere syrlige end andre, så du må regulere sukkermængden herefter. Jeg drypper lidt portvin over blommerne, når de er bagte, men sherry kan også sagtens bruges. Har du ikke lyst til, at der skal alkohol i, kan du bruge citronsaft i stedet, eller hvis du har lidt hyldeblomstsaft, er det også lækkert. Server cheesecake galetten som dessert eller fx som eftermiddagsforkælelse

Prøv også mine andre desserter med blommer. Fx Blommecrumble med mandler og Amaretto - Blommegalette med hindbær og Amarettocreme - Blommedessert med skyr-creme - Blommetrifli med bagte blommer og råcreme


Ingredienser

Til 6-8 personer

  • 2 ruller færdiglavet butterdej
  • 1 æg, let sammenpisket med en gaffel

Blommefyld

  • 12-16 blommer, afhængig af størrelsen
  • ca 2 spsk sukker, afhænger af hvor syrlige blommerne er
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • revet skal af 1 økologisk/ubehandlet citron
  • 3 spsk friskpresset citronsaft, portvin, sherry eller hyldeblomstsaft

Ostecreme

  • 200 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Topping

  • hakkede mandler eller mandelflager, ristet


Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 200 grader (varmluft)
  2. Rul den ene rulle butterdej ud på en bageplade (lad den blive på bagepapiret) og pensl den med det sammenpiskede æg. Læg den anden rulle butterdej over og pres let sammen med fingrene. Fold 1½-2 cm af dejen ind over, så der dannes en kant. Pensl med æg og prik butterdejen med en gaffel (ikke kanten)
  3. Bag butterdejen ca 25 minutter, til den er gylden og luftig. Hvis dejen er bulet op, presses den forsigtigt ned med en palet eller lignende. Stil den bagte butterdej til side, så den køles helt af

Blommefyld

  1. Imens butterdejen bager, skylles blommerne, halveres og stenene fjernes
  2. Læg blommerne med skærefladen opad i et ovnfast fad
  3. Rør sukker, vaniljesukker, kanel og revet citronskal sammen og drys det over blommerne, som bages i 10-20 minutter, afhængig af størrelsen på blommerne. De skal være møre og må gerne blive gyldne
  4. Dryp citronsaft, portvin, sherry eller hyldeblomstsaft over blommerne og lad dem køle af

Ostecreme

  1. Pisk alle ingredienserne til ostecremen sammen til en lækker og blød creme

Samling af cheesecaken

  1. Når butterdejsbunden og blommerne er kølet af, smøres ostecremen forsigtigt på butterdejsbunden
  2. Fordel blommerne ovenpå ostecremen og dryp den væde, blommerne har afgivet, hen over. Drys til sidst de ristede, hakkede mandler/mandelflager over og server en skøn cheesecake galette