Cheesecake i nøddekurve med blåbærkompot

Til denne portionsanrettede cheesecake har jeg, i stedet for en kiksebund, brugt nøddekurve, som jeg køber færdiglavede. Det er en anderledes og super lækker måde at servere cheesecake. Og det fungere virkelig godt. Du kan sagtens forberede cheesecaken i forvejen, da du kan lave ostecremen, putte den i en frysepose/sprøjtepose og opbevare den i køleskabet, til den skal bruges. Blåbærkompotten kan du ligeledes koge i forvejen, køle den af og stille den i køleskabet, til den skal bruges. Du kan lave kompotten af enten frosne eller friske blåbær. Lige inden servering, sprøjter du ostecremen i dine nøddekurve og lægger blåbærkompot rundt om – så undgår du, at nøddekurvene bliver bløde i bunden. 

Tip:

Synes du, at du har for meget blåbærkompot, kan du gemme resten og bruge det som marmelade eller fx til pandekager


Ingredienser

Til 6-8 personer

Ostecreme

  • 200 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Blåbærkompot (portionen giver ca 4 dl)

  • 250 g frosne blåbær, alternativ friske bær
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Desuden

  • 6-8 nøddekurve

Forslag til topping (kan udelades)

  • chokoladeflager, chokoladestænger
  • ristede, hakkede mandler
  • friske blåbær

Sådan gør du

Blåbærkompot

  1. Kom blåbær i en lille gryde, hæld sukkeret ved og lad bærrene stå, til de har afgivet saft (er tøet), så de kan koges uden vand
  2. Kog bærrene op og lad dem simre i ca 10 minutter uden låg til kompotten har den tykkelse, du ønsker. Lad kompotten køle af

Ostecreme

  1. Hæld ingredienserne til ostecremen i en skål og pisk til cremen tykner og bliver blød, glat og lækker
  2. Hæld ostecremen i en sprøjtepose eller en frysepose, som du klipper et hjørne af, og fordel den i nøddekurvene. Lad der være et lille mellemrum hele vejen rundt, mellem kanten af nøddekurven og ostecremen, som du kan fylde med blåbærkompot
  3. Pynt evt med chokolade, ristede mandler eller friske blåbær